Aquest dissabte a la tarda els Xicots van participar en la Diada de Santa Oliva, que se celebra a Olesa de Montserrat. Hi van actuar acompanyats per la colla que feia d’amfitriona, els Castellers d’Esparreguera, i pels Castellers de Berga. Van confirmar la seva voluntat de no abaixar el llistó dels 7 pisos i mig, amb la consecució del cinquè 5 de 7 de la temporada.

Els Xicots van donar el tret de sortida a les seves rondes de castells, amb el 4 de 7, també el cinquè descarregat enguany, i que els va servir per continuar treballant l’estructura que volen tornar a pujar un pis més com més aviat millor.

En segona ronda van encarar el cinquè 5 de 7 de la temporada. L’estructura composta es va completar de nou, tot i que es va haver de salvar alguns desajustats als pisos superiors, que van fer treballar més del compte a la colla vilafranquina, i que a la vegada, van generar el reconeixement del nombrós públic.

Per finalitzar les rondes de castells, van fer el 3 de 7, amb el que era el 21è castell de set pisos de la temporada. Hi van estrenar una petita cassoleta. Van tancar la diada amb 3 pilars de 4 simultanis.

Els Castellers d’Esparreguera van fer el 5 de 7, el 7 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, i van acabar amb 2 pilars de 4, i 2 pilars de 4 portats al balcó. Per la seva banda, els Castellers de Berga, van completar el 3 de 6, el 3 de 6 amb l’agulla, el 4 de 6, i el pilar de 5.

El següent compromís dels Xicots serà aquest diumenge dia 16 de juny, a la Bisbal del Penedès, a la diada de l’apadrinament que organitzen els seus fillols, els Bous de la Bisbal, on també compartiran plaça amb els Nois de la Torre.

La colla fa una crida a assistir als pròxims assajos per avançar en els reptes en els quals fa setmanes que treballa, com ara el 4 de 8, i la torre de 7, castells que tenen ganes de portar a plaça, i pels que necessiten un treball extra a l’assaig. Dimarts a les 20 h, assaig de torres i pilars. Dimecres a les 21 h. Assaig general, i divendres a les 22 h, darrer assaig general abans de la Diada de la Bisbal.

3d7-olesa-montserrat-2024-xicots-vilafranca