Aquest cap de setmana, els Xicots de Vilafranca han celebrat una diada molt significativa per la colla, ja que està dedicada al primer president de l’entitat. Així doncs, diumenge a la plaça Milà i Fontanals de Vilafranca, a les 12:00 h i acompanyats dels Bordegassos de Vilanova, la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau i els Castellers d’Altafulla, els Xicots han celebrat la Els Xicots de Vilafranca celebren a casa la DIADA DEL FIRAL – MEMORIAL JOAN SOL.

Els Xicots de Vilafranca han actuat primers i han tornat a aixecar castells de 7 i mig, ben estructurats, de bona mida i descarregats sense dificultats, mostrant el seu bon estat de forma i el més que possible pas endavant cap als castells de 8. D’aquesta manera, han iniciat l’actuació aixecant el 5d7, un castell que s’ha fet habitual en les seves actuacions, sent la quarta vegada que el descarreguen aquesta temporada. En segona ronda han descarregat el 4d7 amb agulla, de forma neta i molt estable. Finalment, han acabat les rondes de castell amb el 4d7. Quant a la ronda de pilars, han aixecat novament un pilar de 5, seguit dels 3 pilars de 4 que han servit per acomiadar la diada, en mig d’un ambient festiu i de germanor entre colles castelleres.

Aquesta setmana, els Xicots continuaran amb els seus assajos habituals, que tenen lloc els dimecres a les 21:00 h i els divendres a les 22:00 h, i que són essencials per preparar les següents cites castelleres. Concretament, la colla ja comença a treballar per portar a plaça els millors castells possibles el pròxim dissabte 8 de juny, a les 18:00 h a Olesa de Montserrat, on tindrà lloc la diada de Santa Oliva i estaran acompanyats dels Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Berga.

5d7-joan-sol-xicots-vilafranca-diada-firal-juny-2024
5d7 a la Diada del Firal – Memorial Joan Sol per part dels Xicots de Vilafranca juny del 2024