Aquest diumenge a migdia, els Xicots de Vilafranca van actuar a la diada d’apadrinament dels seus fillols, els Bous de la Bisbal, acompanyats també dels Nois de la Torre i amb la clara intenció de repetir castells de la gamma alta de 7.

Els Xicots de Vilafranca, després de dos pilars de 4 d’inici, van obrir plaça amb el sisè 5 de 7 de la temporada, un castell que va pujar tranquil i que, gràcies a la confiança amb aquest, els està servint per estrenar nous castellers i castelleres contínuament.

En segona ronda, i després d’un intent desmuntat, ja que l’estructura es va començar a obrir massa aviat, van descarregar un sòlid 4 de 7 amb agulla, el tercer del curs i demostració de la comoditat que tenen ja en els castells de la gamma alta de 7.

Per finalitzar la ronda de castells, van tornar a repetir el 4 de 7, amb els segons i terços del que ha de ser el castell de 8 pisos en les pròximes setmanes. Aquest castell va pujar amb molta seguretat i no va perdre la mida en cap moment. Van acabar amb el pilar de 5 i dos pilars de 4.

Els amfitrions, els Bous de la Bisbal, van descarregar el pilar de 4 d’inici, 4 de 7, un intent desmuntat de 3 de 7, torre de 6, 3 de 7, pilar de 5 i pilar de 4. Per altra banda, els Nois de la Torre van iniciar amb el pilar de 4, 3 de 7, un intent desmuntat de 4 de 7 amb agulla, 4 de 7 amb agulla, 4 de 7, pilar de 5 i 3 pilars de 4.

Aquesta setmana, els Xicots de Vilafranca gaudiran de l’assaig especial Jove, on conviden a tots i totes les joves de la Vila a participar i introduir-se al món dels castells. A partir de les 21:30 h a Cal Noi-Noi, l’assaig és obert per a joves de 16 a 30 anys, i faran un tastet de castells i de l’ADN dels Xicots de Vilafranca. En acabar, gaudiran de sorteigs, un sopar i una mica de festa per tothom.