Aquest dissabte a la tarda els Xicots de Vilafranca van tornar a l’activitat castellera després d’un més que merescut descans vacacional. Així doncs, dimarts van reiniciar els assajos en horari habitual, per poder portar a plaça bons castells i amb les màximes garanties.

D’aquesta manera, dissabte a les 19:30 h, a la plaça dels Castellers, els Xicots de Vilafranca van participar en la Diada Castellera de Cases Noves, Sitges, acompanyats de la colla local, la Colla Jove Castellers de Sitges.

Per iniciar l’actuació els Xicots van aixecar 2 pilars de 4, seguits en primera ronda pel setè 4d7 que aixequen aquesta temporada. Un castell de molt bones mides, que van dominar sense cap problema i que dona bones sensacions per poder donar al pas al tan esperat 4d8. De la mateixa manera, en segona ronda, el 3d7 ben estructurat i descarregat amb solvència, indica el bon estat de forma en què es troba la colla castellera en aquests moments. Finalment, els Xicots van sorprendre amb un castell íntegrament de tronc femení a la tercera ronda. Concretament, un 4d6 amb l’agulla format tot per dones de la colla, mostrant un cop més l’esperit feminista que reivindica la colla i que porta en el seu ADN. Un pilar de 5 va ser l’encarregat de posar el punt final a aquesta diada castellera, sent un pilar habitual de la colla en pràcticament totes les seves diades. Aquesta setmana continuaran assajant en horari normal, però amb molta més intensitat, per tal de preparar una de les diades més significatives de la colla, la diada de La Granada, que tindrà lloc el pròxim dissabte 13 de juliol, a les 18:00 h, a la plaça de l’estació. És amb motiu d’aquesta diada que s’emmarca la roda de premsa que va tenir lloc el passat dijous a l’Ajuntament de La Granada, per presentar aquesta diada i fer el sorteig per decidir l’ordre d’actuació de les colles. Així, acompanyats dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i dels Nens del Vendrell, els Xicots seran els primers a actuar.