El passat diumenge 14 d’abril els Xicots de Vilafranca van celebrar la seva diada d’inici de temporada a la plaça Penedès a les 12:30 h, i acompanyats de les colles convidades, Castellers de Mediona i Castellers d’Esparreguera.

Va ser una diada amb bona participació de membres de la colla, amb més de 90 xicots i xicotes a plaça, cosa que va permetre poder tirar endavant bons castells per començar la temporada.

Sent els primers a actuar, els Xicots van començar la primera ronda amb un 5de7 de molt bona mida, que es va fer llarg, però que no va perdre en cap moment aquesta bona mida.

En segona ronda, van aixecar un 4de7 amb agulla que van haver de treballar molt, ja que va perdre la forma i es va obrir amb la baixada dels més petits, però va estar controlat en tot moment i descarregat amb solvència.

Finalment, en tercera ronda, van aixecar un 4d7 amb molt bones mides, amb la part alta del que haurà de ser el carro gros que aixecaran d’aquí a unes setmanes.

A la ronda de pilars vam poder veure el primer Pilar de 5 de la temporada, que va donar pas a 3 pilars de 4, que posaven punt final a aquesta diada inicial dels Xicots.

Va ser un bon dia per a les camises noves entregades, ple d’estrenes a tots els castells, amb il·lusió i moltes ganes de fer grans castells.

Pel que fa als pròxims compromisos, el dissabte 20 d’abril tindrà lloc la segona diada dels Xicots de Vilafranca que serà la primera fora de casa, estant presents a l’actuació d’Altafulla a les 18:00 h.

Així mateix, diumenge 21 celebraran la ja tradicional Pluja d’enxanetes a Cal Noi-Noi a les 10:30 h, una oportunitat per als més petits de la Vila i rodalia per conèixer en primera persona el món casteller.