Aquest passat cap de setmana, els Xicots de Vilafranca van viure una experiència de convivència i castells, on van aprofitar per consolidar llaços i compartir moments inoblidables amb els seus membres gaudint del “Temps de flors” a Girona.

Diumenge es va celebrar la diada castellera a Girona a les 12:00 h a la plaça de Sant Feliu, acompanyats dels Marrecs de Salt i els Sagals d’Osona.

La diada va començar amb un Pilar de 4 d’inici, seguit d’un 4 de 7 en primera ronda, de bona mida i ben estructurat, evidenciant la seva capacitat per afrontar aquest castell.

A segona ronda, els Xicots van fer el primer intent de 3 de 7 amb agulla del curs, tot demostrant les ganes d’ampliar gamma de castells de 7. Malauradament, aquest intent va requerir desmuntar-lo, però això no va minvar la seva determinació. Van repetir l’intent en tercera ronda, castell que va pujar amb bona mida, però amb dificultats perquè el pilar entrés còmode. La llarga durada del castell va fer que s’obrís en excés al pis de terços i s’acabés trencant just abans de carregar-lo. Van finalitzar la diada amb el 3 de 7, castell que van executar amb molta seguretat i que cada dia té millors mides.

Finalment, es van aixecar 2 pilars de 4 de sortida.

El cap de setmana a Girona no només va ser una oportunitat per a la pràctica i l’aprenentatge, sinó també per a la unió dels membres de la colla, reforçant els llaços que els uneixen i preparant-se per a nous reptes que s’aproximen.

D’altra banda, aquesta setmana els Xicots encaren les Fires de Maig a Vilafranca del Penedès i, amb aquest motiu, han presentat un espot captivador sota el lema “Passat, Present i Futur”, amb què han decidit destacar la seva aposta pel futur de la colla, sense perdre mai de vista les seves arrels.

A través d’aquesta campanya, la colla ofereix una mirada única sobre la seva evolució, celebrant el passat, abraçant el present, amb un compromís continu amb la seva comunitat, i mirant cap al futur amb esperança i determinació.

Divendres 17 de maig faran l’assaig especial de Fires de maig, a Cal Noi-Noi a partir de les 22:00 h del vespre, per preparar una diada que volen que sigui engrescadora. L’actuació serà diumenge a les 12:30 h del migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.

Pd4 d’inici
3d7 a Girona

4d7 a primera ronda
2pd4 a ronda de pilars