Aquest diumenge, els Xicots de Vilafranca han estrenat temporada a casa, actuant per primera vegada a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès durant les Fires de Maig. Amb la il·lusió i l’energia que caracteritzen els de la camisa vermella, han protagonitzat una jornada amb més de 130 camises vermelles i la millor diada del que portem de temporada.

Després del pilar de 4 caminat d’entrada, que des de fa diverses temporades és amb el tronc íntegrament femení, la colla ha iniciat la seva actuació amb un tranquil i àgil 7d7 en la primera ronda, el primer d’aquest curs, amb diverses estrenes al pom de dalt, el tronc i la pinya del castell, marcant així un inici prometedor i segur.

En la segona ronda, els Xicots han descarregat amb solvència el seu tercer 5d7 de l’any, castell que ha pujat amb tranquil·litat tot i no tenir les mides perfectes, i que han descarregat amb comoditat.

A tercera ronda, han repetit el quatre de set amb agulla, castell que van estrenar a la diada d’inici del passat mes d’abril, completant així una actuació amb ritme i molt bones sensacions.

Van acabar l’actuació amb el primer vano al pilar de 5 de la temporada.

La jornada a Fires de Maig ha estat una gran demostració del potencial i els bons assaigs dels Xicots, que es reafirmen en les estructures de 7 i mig, i que ja treballen per fer encara més passes endavant durant aquest mes de juny.

D’altra banda, aquesta setmana, els Xicots de Vilafranca han presentat el cartell de la 12a edició de la Cursa d’Orientació Lluís Barrera, un esdeveniment esportiu que s’ha convertit en una cita ineludible per als amants de l’orientació i les activitats a l’aire lliure. La cursa tindrà lloc el diumenge 26 de maig, oferint dues modalitats per adaptar-se a tots els públics: la cursa llarga i la cursa infantil/familiar. Les inscripcions encara estan obertes i poden apuntar-se al web www.cursaorientaciolluisbarrera.blogspot.com

D’altra banda, els Xicots continuen amb els seus assajos els dimecres a les 21:00 h i els divendres a les 22:00 h, per tal de preparar la següent cita castellera, la Diada de Joan Sol. Aquesta cita tindrà lloc el diumenge 2 de juny a les 12:00 del migdia, a la plaça Milà i Fontanals de Vilafranca, on estaran acompanyats dels Castellers d’Altafulla i els Bordegassos de Vilanova.

7d7-xicots-vilafranca-fires-maig-2024
Primer 7d7 de la temporada 2024 de Xicots de Vilafranca