La colla castellera Xicots de Vilafranca i l’Associació Penedès contra el Càncer col·laboran conjuntament en iniciatives soldàries en favor de la lluita contra el càncer.

L’associació Penedès Contra el Càncer és una entitat sense ànim de lucre i té la finalitat de donar assistència, suport i orientació a les persones malaltes de càncer i al seu entorn i col·laborar amb els diferents ens i institucions que treballen en la recerca de la cura de la malaltia. L’equip humà el conformen persones voluntàries i amb vocació solidària que donen suport i acompanyen a les persones que transiten per la malaltia.

Actualment, l’associació du a terme diferents activitats socioeducatives a les comarques del Penedès, com ara iniciatives i accions solidàries lúdico-educatives solidàries de difusió i conscienciació de la malaltia, activitats formatives relacionades amb la malaltia, col·labora i promou accions solidàries adreçades a obtenir finançament per a la investigació i recerca de la malaltia i col·labora amb la xarxa institucional i social d’atenció i suport als malalts i al seu entorn.

Entre els seus valors fundacionals ocupa un lloc rellevant la promoció d’accions solidàries en les que es fomenti la participació d’altres agents del territori en els seus fins socials. És per això, que l’associació Penedès Contra el Càncer ha concertat amb la colla castellera Xicots de Vilafranca i dins de l’àmbit de l’Alt Penedès aquest acord de col·laboració.

De les diferents accions previstes, destaquem la primera activitat a celebrar anomenada “Grup d’acompanyament Gaudim la vida” orientada a millorar el benestar emocional i social de les persones malaltes de càncer i el seu entorn i que s’iniciarà el proper 19 d’abril a les 15:30 hores, al local de la colla castellera Xicots de Vilafranca. Aquesta activitat es repetirà tots els tercers divendres del mes.