Teatre

Grup de teatre

El grup de teatre Xicots de Vilafranca va començar a caminar l’any 2014, gràcies a les inquietuds d’unes persones de la Colla Castellera dels Xicots de Vilafranca de la qual en formem part. Estem federats com a grup de teatre amateur des del Gener de 2019.

Fins ara hem actuat a:

  • Vilafranca del Penedès, Juliol de 2015. Representació teatral del mercat del Firal (esqueixos referents al mercat del bestiar, antigament se celebrava setmanalment a la Plaça Milà i Fontanals, coneguda popularment com “El Firal”.
  • Vilafranca del Penedès, Octubre de 2015 Reflexions (monòlegs amb petites històries quotidianes escrites per en Joan Casanellas i Jover, un dels membres fundadors del grup).
  • Vilafranca del Penedès, Juliol de 2016 Representació teatral del mercat del Firal.
  • La Bleda-Sant Martí Sarroca, Octubre de 2016 Casament amb negre (gag de llarga durada representat al casament de l’autor de l’obra que estàvem trevallant).
  • Sant Miquel d’Olèrdola, Sala Rossend Montané, Juny de 2018 El Marquès del Firal  de Ramón Bernat Mestres. (Preestrena)
  • Dins la Roda de Teatre de l’Alt Penedès hem representat aquesta obra a Sant Marçal, Guardiola de Font-Rubí, Sant Pere Molanta i a Gèlida.
  • Vilafranca del Penedès, Teatre Cal Bolet, Festes de Sant Raimon, Gener de 2019, El Marquès del Firal.
  • Actualment, el Grup de teatre Xicots de Vilafranca està treballant per dur a terme més representacions a altres poblacions de Catalunya amb l’obra El Marquès del Firal.

El grup de teatre amb Ampert

El divendres 27 de setembre de 2019, el grup de Teatre dels Xicots de Vilafranca va fer entrega a l’Associació d’Ampert dels diners recaptats durant l’actuació a Cal Bolet de l’obra “El Marqués del Firal” per les Festes de Sant Raimon. Aquest grup es troba molt vinculat al que representa aquesta associació i van voler mostrar el seu suport a través d’aquesta aportació solidària. Aquell mateix dia els Xicots van fer una altra entrega solidària al pallasso Anskari per fer possible el “Taller de Somnis” a Moçambic.

Pilar de 6 carregat - 07-11-1987

Retrobament a la fase 3

Passats aquests mesos de confinament, el diumenge 14 de juny s’han retrobat de nou a Cal Noi-Noi tots els components del grup de teatre. En aquesta ocasió han fet taula rodona per expressar cadascú la seva idea. S’ha fet repartiment de papers de la següent obra i han començat a treballar els nous personatges. Quina emoció poder tornar als assajos!!!

Assaig amb bones expectatives

Han començat els assajos de teatre en el seu horari habitual, els diumenges d’11 a 13 h del migdia al local social de Cal Noi-Noi. No podien començar de millor manera, el grup creix amb nous components.

El grup de teatre els hi dona la benvinguda i els desitja molta sort en aquest nou camí.

Obrim Vilafranca i els Xicots

El diumenge 27 de setembre, dins de la iniciativa “Obrim Vilafranca” (organitzada per l’oficina d’informació i turisme de l’Ajuntament), el grup de teatre Xicots de Vilafranca, Atrettzo, i el TAT (els 3 grups de teatre amateur de Vilafranca que formen part de la GATAP), varen representar una paròdia (Els jocs florals) i una farsa medieval del rei Pere III.
Es van realitzar 3 representacions de 15 min cadascuna amb un aforament limitat. El lloc on es van fer aquestes representacions va ser a la casa Miró, al pati del darrera, al carrer Migdia.
Aproximadament van ser unes 90 persones, aforament complert durant totes les representacions, que van gaudir d’aquestes històries de petit format.

Pilar de 5 inauguració del local social Cal Noi-Noi 1982
td8f carregada concurs 2000
td8f descarregada Roser 2000