Nova junta Nou projecte SOM

Nova junta 2023 encapçalada per la Tamara Gonzàlez com a cap de colla, Mireia Mata com a sots cap de colla i la continuïtat d’en Bernat Sallés com a president. Junt amb la resta de la Junta han presentat el projecte SOM per les properes temporades. Salut i castells.

NOVEMBRE “Cap infant sense menjar”

Torna la campanya “Cap infant sense menjar”, aquesta és la segona edició que duem a terme els Xicots i Xicotes de Vilafranca en col·laboració amb el Rebost Solidari.

Durant tots els caps de setmana del mes de novembre ens trobareu a les portes de diferents supermercats de Vilafranca, recollint menjar infantil com potets, farinetes, llet en pols, cereals, etc. Aquest tipus d’aliment tant necessàri per les families, queda oblidat per la majoria i d’aqui que el Rebost faci aquesta crida.

Animem a tota la població que passi a fer la seva donació per la nostra parada.

OFRENA A LA VERGE DEL ROSER

Avui 23 d’octubre hem fet l’ofrena a la nostra patrona, la Mare de Deu del Roser, on l’Ariadna Mata, la nostra Xulilla, ha recordat que ja en són 20. En realitat haurien de ser 21 però l’any passat degut a les restriccions marcades per la pandèmia no ho vam poder celebrar. També ha parlat de les millors diades de la Colla en un gran escrit i amb una molt bona posada en escena.
Un pilar acompanyat de les gralles i timbals ha donat per finalitzat l’acte.

LES XICOTES TORNEN A BELLPRAT I SE CELEBRA LA V EDICIÓ DE LA CAMINADA NOCTURNA.

Les Xicotes de Vilafranca han participat avui dimarts 12 d’octubre amb un pilar en honor a la Diada de Castelleres “Memorial Natividad Yarza”, a Bellprat, a la comarca de l’Anoia.

Ja fa uns anys que les Xicotes hi participen, però l’any 2020 i aquest mateix any, aquesta Diada ha estat simbòlica, ja que a causa de les restriccions existents per la Covid-19, han estat anul·lades.

Enguany s’ha posat el centre d’atenció a l’entorn natural de Bellprat, la Serra de Miralles i Queralt, afectats per l’incendi d’aquest estiu, dedicant una menció especial a tots els efectius que hi van treballar i a la seva gent. Per aquest motiu, han procedit a fer una plantada d’un arbre, on han estat acompanyats pel batlle de Bellprat i la seva gent.

L’any 2016 es va decidir afegir a aquesta Diada Femenina, una Caminada Nocturna des de Vilafranca fins a Bellprat de 45 km, aquest any ha estat la V edició.

La Colla agraeix al poble i a l’Ajuntament la rebuda que han tingut i esperen ja el 2022 per poder tornar amb total normalitat.

V caminada nocturna a bellprat

El proper 11 d’octubre els Xicots de Vilafranca tornen amb la V Caminada Nocturna a Bellprat 45 km. Sortiran a les 22:00h de Cal Noi-Noi a Vilafranca del Penedès i passaran per Pacs, Vilobí, La Rovira Roja, Font-Rubí, la Llacuna, Miralles, Castell de Bellprat i Bellprat. A les 12:00h es farà una cercavila i pilar de Xicotes davant de l’Ajuntament. A continuació es farà una plantada simbòlica d’un arbre en suport al poble de Bellprat després de l’incendi que van patir aquest estiu.

Nova junta dels xicots i xicotes.

Divendres 1 d’octubre es va celebrar l’Assemblea dels Xicots de Vilafranca on es va escollir la nova junta per als propers dos anys. La colla va votar favorablement l’única candidatura presentada, on Gerard Ametllé continuarà al capdavant de la tècnica i en Bernat Sallés liderarà l’àrea social. La junta està formada per un bon equip de persones, que es distribuiran en diferents comissions per un bon funcionament intern de la colla.

Desprès de dos anys lluitant per superar tots els entrebancs provocats per la Covid-19, la Colla necessita un revulsiu i en aquest cas, és en la part social on hi haurà els canvis més importants.

Sallés, pretén fomentar el treball en equip i recuperar una estructura social amb departaments on es pugui treballar el relleu dels components de la Junta. La majoria dels membres de la part social son gent amb experiència i cal aprofitar aquesta implicació per formar als més joves.

També destaca com a prioritat potenciar la marca Xicots treballant la part més Solidària, Feminista i Antifeixista com sempre ha defensat l’entitat.

Ametllé, en la part tècnica conserva alguns dels responsables de la Junta anterior i renova els responsables de canalla. Degut a l’aturada en l’activitat castellera el principal objectiu és preparar canalla, ja que la que hi havia abans de la pandèmia ha crescut molt i la nova no ha pogut assajar amb normalitat.

El cap de Colla remarca que volen recuperar els castells al nivell que tenien abans de la pandèmia i per fer-ho possible demana als Xicots i Xicotes, compromís i moltes ganes per aconseguir-ho. Per això, els assajos generals tornaran a Cal Noi-Noi tots els dimecres a les 21:00h i els divendres a les 22:00h.

Obren les portes de la seva seu social a tothom que els vulgui conèixer!

Assemblea Amics dels xicots

Divendres 9 de juliol es va dur a terme l’Assemblea anual dels Amics dels Xicots. Es van presentar totes les activitats realitzades en aquest mandat i es va parlar del moment actual que està vivint l’Associació.

Volem agraïr a tots els membres dels Amics la seva implicació i confiança.

Un cop acabada l’assemblea es va renovar a l’actual junta per dos anys més per unanimitat dels assistents.

7è HOMENATGE HEROÏNES ANÒNIMES “CARME ALOMÀ”

BASES I CERTAMEN LITERARI DIA DE LES DONES

Donat que aquest és un any complicat i amb moltes restriccions en matèria de seguretat i mobilitat, i per tal de mantenir l’ esperit de l’acte Homenatge Heroïnes Anònimes amb tota la seva essència més pura i amb intenció de donar-li continuïtat, però volent tanmateix celebrar el Dia Internacional de la Dona, la Colla Castellera Xicots de Vilafranca, hem volgut crear el I Certamen Literari dedicat a la dona.

Hi haurà dues categories:

 • CATEGORIA ADULTS: podran participar de manera individual totes les persones que ho desitgin que siguin majors d’edat, de qualsevol nacionalitat i lloc de residència amb una obra per participant.
 • CATEGORIA JUVENIL: podran participar de manera individual totes les persones que ho desitgin que tinguin entre 14 i 17 anys, de qualsevol nacionalitat i lloc de residència amb una obra per participant.

BASES GENERALS PER AMBDUES CATEGORIES:

 1. Els treballs hauran de ser originals i inèdits i no haver estat premiats anteriorment en cap altre certamen literari. L’ extensió total dels relats haurà de ser de màxim de 8 fulls escrits per una sola cara amb lletra Times New Roman 12, text justificat i espaiat 1’5. Els relats es poden enviar en català o castellà.
 2. La temàtica es lliure (emmarcada en les categories: relats curts, contes o poesia) i sempre que estiguin relacionats amb la data que es commemora, es a dir, al voltant de les dones i la igualtat de gènere. Es valorarà la creativitat, l’originalitat, la qualitat literària i l’ús del llenguatge no sexista, així con el trencament d’estereotips i la defensa dels valors humans.
 3. Quedaran exclosos tots els treballs que no s’ ajustin a aquestes bases.
 4. Les obres hauran de dur un títol o estar signades amb un pseudònim.
 5. Les obres s’enviaran per correu electrònic en format Word a xicots@xicotsvilafranca.cat amb l’assumpte “I Certamen Literari Dia de la Dona- Heroïnes” i la categoria en la qual es participa (relat curt, conte o poesia). Dins el cos del missatge ha d’escriure: nom i cognoms, pseudònim, telèfon i adreça electrònica. Tanmateix és obligatori adjuntar escanejat el DNI.
 6. El jurat estarà format per tres persones relacionades amb el món de la cultura i podrà declarar desert el premi.
 7. El termini de presentació de les obres serà el pròxim 19 de febrer del 2021. No s’admetrà cap obra fora de termini.
 8. La resolució de l’òrgan competent notificarà a les persones premiades amb antelació i es farà públic en premsa i en un acte públic (limitat al aforament permès estrictament per la Generalitat) que tindrà lloc el diumenge 7 de març del 2021.
 9. L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’ òrgan competent que podrà fer-ne difusió o publicar-la a la seva web, sense que l’autor o autora perdin els drets d’autor.
 10. PREMIS:

CATEGORIA ADULTS: hi haurà un premi per cada categoria.

CATEGORIA JUVENIL: hi haurà un únic premi juvenil.

campanya cap infant sense menjar

L’Associació d’Amics dels Xicots de Vilafranca ha engegat una campanya de recollida de menjar infantil destinat a famílies necessitades. Aquest any l’ajuda de tothom és més necessària que mai. Aquell que ho desitgi podrà aportar potets, cereals i llet de continuïtat, als següents punts de recollida distribuïts per tots els barris de Vilafranca.