Els Xicots de Vilafranca han participat aquest cap de setmana en la XXIX edició del Concurs de Castells de Tarragona, en la jornada de dissabte, i han signat la millor actuació de la colla des de l’any 2019.

L’actuació va començar amb el 5 de 7, un castell que els Xicots tenen molt consolidat aquesta temporada. Aquest castell els va permetre controlar els nervis propis d’un concurs i iniciar l’actuació amb confiança i fermesa en ronda conjunta. En segona ronda, la colla vilafranquina va aconseguir descarregar el 4 de 8, un castell que van treballar molt especialment en la descarregada. Aquesta és la segona vegada que els Xicots descarreguen aquest castell en la present temporada, un èxit que subratlla el gran progrés de la colla.

El moment més esperat de la jornada va arribar a la tercera ronda, quan els Xicots van portar a plaça el 3 de 8, un castell que no feien des de 2019. Malgrat l’emoció de poder tornar a portar aquest castell, la colla només el va poder carregar, ja que una caiguda va impedir la seva descarregada completa, tot i això, recuperació necessària del 3de8 ajuntant així els dos castells de 8 per primera vegada en 5 anys.

El fet d’haver-hi completat ja tres rondes i per alguna prevenció amb cops a la caiguda del 3de8, la colla va decidir renunciar a la quarta i cinquena ronda. L’actuació va finalitzar amb 5 pilars de 4, tancant així una participació destacada al concurs, que va col·locar els Xicots de Vilafranca en la 9a posició.

Els Xicots de Vilafranca es mostren satisfets amb el balanç de la jornada, molt agraïts pel suport que han rebut de Vilafranca i simpatitzants i amb ganes de continuar treballant per descarregar la clàssica de 8 molt aviat.

La colla té previstes més cites castelleres durant les setmanes vinents, i aquest dimarts 8 d’octubre a les 20h, celebraran la tradicional ofrena floral a la Mare de Déu del Roser, patrona de la colla, a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca.

La pròxima actuació dels Xicots de Vilafranca serà dissabte 12 d’octubre a les 12 h a Bellprat, en el marc d’una diada feminista en honor a Natividad Yarza, la primera alcaldessa espanyola, escollida durant la II República. La nit d’abans de l’actuació, els Xicots de Vilafranca celebraran la caminada nocturna cap a Bellprat, una marxa d’uns 45 km que culminarà amb l’arribada al municipi poques hores abans que tingui lloc la diada castellera.