Aquest dissabte 28 de setembre, els Xicots de Vilafranca han participat en la tradicional Diada de Santa Tecla a Sitges, compartint plaça amb els Bordegassos de Vilanova i la Jove de Sitges. La diada ha començat a les 18 h al Passeig de la Ribera.

Els Xicots han obert l’actuació, demostrant una vegada més tota la feina feta als assajos, descarregant a primera ronda un 5 de 7 de bones mides i que ja s’ha consolidat com una estructura segura per la colla, havent-lo descarregat 16 vegades aquesta temporada.

A la segona ronda, la colla ha mostrat la seva determinació i ha aconseguit descarregar la torre de 7. Aquesta ha estat la quarta torre de 7 descarregada de la temporada, sent un castell treballat fins al final, especialment en la baixada, que ha fet esclatar d’eufòria la plaça en descarregar-lo amb èxit.

A la tercera ronda, els Xicots han continuat amb un ferm 4 de 7, amb els segons del que ha de ser el 4 de 8 i estrenes al pom de dalt, que han aconseguit descarregar amb solvència.

Han tancat l’actuació amb el Pilar de 5 i s’han acomiadat de la plaça amb 3 pilars de 4.

Els Xicots de Vilafranca volen agrair especialment el suport a les pinyes de les colles que els acompanyaven, els Bordegassos de Vilanova i la Jove de Sitges.

La setmana vinent serà molt important per la colla, ja que serà l’última abans del Concurs de Castells, que tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. Per aquest motiu, els Xicots han preparat assajos especials amb l’objectiu de donar el millor de si mateixos en aquesta cita tan rellevant del calendari casteller.

Amb la campanya #SOMVILAFRANCA la colla convida tota la gent de Vilafranca a participar en els assajos i a donar un cop de mà en el concurs, per tal d’aconseguir que els Xicots, representants de la vila en la jornada de dissabte, tinguin una gran actuació i aconsegueixin els èxits que tant es mereixen, després del treball constant, l’esforç i dedicació de tota la colla.