Actualitat
Comparteix: twitter facebook

DIADES ARBOÇ I CASTELLBISBAL - 18/08/2019

Els Xicots de Vilafranca fan dos intents desmuntats de 3 de 8

Aquest dissabte els Xicots van iniciar un intens cap de setmana amb una activitat social i castellera, ja que es van desplaçar a “illa fantasia” on van poder gaudir d’un dia d’aigua i de fer colla, i on també hi varen poder fer una petita exhibició castellera de castells de 6 pisos.

Diumenge tocava doblet, començant per la Prèvia de la Festa Major de l’Arboç, actuen amb els amfitrions Minyons de l’Arboç.

La Diada va començar amb la entrega per part dels Minyons de l’Arboç de dues fotografies corresponents al primer 4 de 7 amb l’agulla descarregat a l’historia dels Xicots de Vilafranca, que va ser a l’Arboç, i del qual la colla vilafranquina no en disposava de cap imatge. La colla vermella de Vilafranca està molt agraïda per la troballa, i felicita la gran labor que estan realitzant aquests membres de la colla arbocenca, sota el nom de VIRD ( Ventura Inglada Recerca de Dades)

Els Xicots van obrir plaça justament amb el 4 de 7 amb l’agulla, descarregat amb solvència, i que donava pas al gran objectiu del dia, el 3 de 8. En segona ronda el van tirar amunt, i amb dosos col·locats, i l’acotxador i anxanetes a mig camí, van decidir desmuntar-lo. En ronda de repetició hi van tornar, amb igual resultat, deixant de nou el 3 en intent desmuntat.

En tercera ronda van voler insistir amb el castell de 8, aquest cop amb el 4, que ja havien descarregat enguany fins en 6 ocasions. Però aquesta vegada, i amb quints posats, van decidir també desmuntar-lo, ja que una rengla estava treballant ja de forma forçada. En repetició van descarregar un segur 5 de 7, i van finalitzar l’actuació amb dos pilars de 4.

Després d’un dinar de germanor a la seva seu social a Cal Noi-Noi, els Xicots es van desplaçar fins a Castellbisbal, on hi actuaven per 20è any consecutiu. Els Xicots de Vilafranca van ser la colla que va col·laborar en l’impuls de la creació de la tarda castellera a Castellbisbal, juntament amb els membres d’Els Rabassaires”, Grallers de Castellbisbal, ara ja fa 20 anys. El fet que una colla castellera actuï durant 20 anys consecutius en una població que no sigui la seva pròpia, i no essent una població veïna a la seva directament, és una cosa poc habitual, molt poques colles ho han pogut fer, i mostra el gran vincle existent entre Castellbisbal i els Xicots de Vilafranca.

Per a celebrar-ho, es va fer un acte conjunt amb  l’Ajuntament de Castellbisbal, en el qual el president dels Xicots va fer un agraïment a la confiança dipositada en la colla, i van fer entrega a L’alcalde de l’Ajuntament de Castellbisbal, Joan Playà Guirado, i la regidora de cultura Susanna Solé i Sabaté, d’un quadre amb un dels 3 de 8 descarregats a Castellbisbal, i un exemplar del llibre “35 converses castelleres amb un xicot de Vilafranca”, llibre dissenyat per Xavier Docampo, membre dels Grallers de Castellbisbal, i imprès també a Castellbisbal.

En l’actuació els Xicots van alçar-hi el 4 de 7 amb l’agulla, el 3 de 7, el 4 de 7. Destacar que el 3 de 7, es va fer amb dos terços de 13 anys, futuribles quarts de castells de vuit, continuant amb la feina d’ampliar castellers i castelleres a diversos pisos.

Per finalitzar els Xicots van alçar dos pilars de 4, conjuntament amb dos pilars de 4 nets aixecats per sota dels Falcons de Vilafranca, amb qui van compartir plaça.

 

Aquesta setmana els Xicots assagen el dimecres i el divendres, un divendres que serà especial al celebrar-se el 19è aniversari de Cal Noi-Noi amb la ja habitual “Red Summer Party”, amb una tarda dedicada als més petits i petites, amb inflables aquàtics, a partir de les 17h., l’assaig de la canalla a partir de les 19’30h, l’assaig especial pre-festa major a partir de les 22h, i la Summer Party, amb els DJ Patata i PD Parpel’s.

Aquest divendres també es farà la 3a. entrega de camises a nous membres de la colla, que dintre del cicle d’assajos solidaris, anirà a càrrec de la cooperativa d’iniciatives socials, ACTUA.

El dia 24 actuaran a Vilafranca en la diada prèvia de Festa Major, al C/ Sant Joan amb plaça de la verdura, acompanyats dels Bous de la Bisbal i els Castellers d’Andorra. I el dia 25 actuaran a la Diada de Sant Bartomeu a Sitges, com a dos darreres diades de preparació per la més típica.