Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Diada Martirs - 03/08/2019

Els Xicots de Vilafranca descarreguen el cinquè 4 de 8 de la temporada a la Diada de Màrtirs Street a Vilafranca.

Des de fa uns quants anys els Xicots encaren la diada de Màrtirs Street com una actuació de màxims. Obligat era, doncs, dur-hi un castell de 8. El 4 de 8 ha estat de nou el protagonista. Amb tot, fins darrer moment es va bregar en els assajos per poder estrenar el 3 de 8, que ha quedat finalment en cartera pel segon tram d’agost.

Aquest dissabte dia 3 d’agost al carrer Vall del Castell del centre de Vilafranca els Xicots han congregat un bon nombre de camises per bastir els seus objectius. Al seu costat hi han actuat  els castellers de Barcelona tenen també una especial estima a aquesta diada.

Els de cal Noi Noi van centrar els seus esforços en plantar un bon 4 de 8. Un peu ben quadrat i lligat va permetre una arrencada sense gaires correccions.  El castell es va carregar amb bones mides i serenor i només la descarregada va exigir cert treball. És el cinquè quatre de 8 de l’any i es fa palès que els xicots li tenen la mida presa. A destacar l’estrena d’una terç que en temporades anteriors ja havia participat en aquesta posició, i que fa que de nou els Xicots siguin una colla referent en quant al paper principal que hi juguen les dones en totes les posicions dels castells.

Al 4 de 8 el van acompanyar en primera i tercera ronda el 5 de 7 i el 7 de 7 respectivament. Executats ambdós sense complicacions a remarcar. L’actuació es va tancar amb un vano de tres pilars de 4 i un pilar de 5.

Els castellers de Barcelona van fer una gran actuació descarregant la torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i el 4 de 8. En acabar les dues colles van gaudir plegades de sopar, música i ball fins ben entrada la nit, davant de la seu social dels vilafranquins.

Els Xicots faran ara una petita aturada en els assajos i les actuacions fins el proper 14 d’agost previ a la diada de Castelldefels, quan reprendran els assajos.

La propera actuació serà doncs la del 15 d’agost a la Festa Major de Castelldefels, la primera d’un intens calendari típic de la segona quinzena d’agost que acaba  en la esperada Festa Major de Vilafranca.