Actualitat
Comparteix: twitter facebook

DIADA DE LA GRANADA - 23/07/2019

Els Xicots alcen el quart 4d8 a la Festa Major de la Granada

Aquest dissabte, dia 13 de juliol, els Xicots han realitzat una de les actuacions preferents en el seu calendari, la de la Festa major de la Granada. Inesborrable el record del primer 4 de 9 amb folre descarregat per la colla l’any 2017.

Sense dubte, les opcions castelleres d’aquest any son diferents però els Xicots han portat a la Granada el millor de les seves possibilitats actuals. A més dels Xicots, a la diada hi han participat els castellers de Sant Pere i Sant Pau i els de Sant Cugat del Vallès.

El castell de sortida dels Xicots ha estat el 5 de 7. Molt a l’abast de la colla quan es busca donar seguretat al castell sense proves d’estructura més lleugera, s’ha completat amb aplom. La  segona ronda ha estat pel 4de 8, millorat   respecte el que es va fer  a Tarragona,  s’ha carregat   i descarregat amb solvència. El quart de l’any, i segurament el millor dels que portem del curs. Es consolida doncs, com a castell de referència pels de Cal Noi Noi.

Per acabar els vermells  han bastit el segon 7 de 7 de la temporada. Un castell que agrada de fer als xicots per la seva complexitat i alta participació de tronc i de peu. Completat també sense aparents dificultats. Homenatjant la diada i la plaça, i buscant anar un pas més enllà, van tancar l’actuació amb dos pilars de 5 simultanis. Feia dos anys que no completaven aquesta fita.

Els castellers de Sant Pere i Sant Pau van descarregar  el 3 de 8, el 4 de 7 amb agulla,  el 5 de 7 i un magnífic pilar de 6 i els castellers de Sant Cugat el 4 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7 i un pilar de 5.

En conjunt una diada àgil i sense incidents. Pels  Xicots representa seguir avançant camí per afrontar amb opcions  un cartell més ambiciós en les actuacions que estan per venir, sobretot les de la festa major de Vilafranca.

 

Entrega de camises en col·laboració amb Down Catalunya.

Divendres dia 12, els Xicots van fer la segona entrega de camises de l’any, aquesta vegada les van entregar representants de la Coordinadora Sindrome de Down “Down Catalunya” amb qui la colla vermella vilafranquina ha establert un acord de col·laboració i ajut en la difusió mútua de les seves activitats. La Directora de Down Catalunya, Úrsula Reales, va explicar com están treballant en pro de les persones amb discapacitat intel·lectual, especialmente aquelles amb la Sindrome de Down.  La Maria Paz, persona amb síndrome de down, va ser l’encarregada d’entregar personalment les noves camises als nous membres de la colla.

També es va explicar que els Xicots és punt de venda de les entrades a Portaventura Worl pel dia 5 d’octubre, al preu especial de 20 euros, per celebrar els 15 aniversari de Down Catalunya.