Actualitat
Comparteix: twitter facebook

DIADA PLAÇA DEL REI - 07/07/2019

Actuació de 7 a la plaça del rei de Barcelona

Els xicots realitzen una actuació còmode de 7 amb els ulls posats en la diada de la festa major de la Granada

Els Xicots s’han  desplaçat aquest diumenge 7 de juliol a Barcelona per actuar al costat de la Colla Jove de Barcelona i els Castellers d’Esplugues. En una diada calorosa a la plaça del rei i envoltats pel conjunt històric del palau comtal, les colles han actuat davant d’un públic expectant i agraït format majoritàriament per turistes estrangers.

El nombre de camises no ha permès a la colla vilafranquina plantejar cap castell de 8. Per tant, la diada s’ha pensat  com una més de les actuacions de castells de 7 que es venen duen a terme enguany. La intenció en aquestes actuacions és fer el rodatge pels reptes, que ja estan a tocar, d’aquesta part central de la temporada.

Després d’obrir plaça amb un pilar de 4 conjunt, els Xicots han carregat i descarregat el 4 de 7 amb agulla en primera ronda. Executat sense complicació i amb bon ritme. A segona ronda s’ha completat el 4 de 7 sempre pensat en el de 8 que tampoc ha tingut cap entrebanc. Finalment per tancar les rondes de castells, els vermells han bastit un 3 de 7 bastant quiet. D’estructura mixta, lleugera i pesada, i igualment amb la mirada posada en el seu superior de 8, el 3 de 8. La colla ha completat l’actuació amb un pilar de 5 dels grans que ha donat treball tant al tronc com al peu.

 El proper dissabte els Xicots actuaran a la Granada en el marc de la festa major. Una actuació on fa dos anys hi van completar el primer 4 de 9 amb folre de la seva història. És de fa uns anys una de les principals diades de la colla i per aquest motiu els xicots han preparat una setmana d’assajos intensos; dimarts, dimecres i divendres. Per dilluns està convocada la roda de premsa prèvia amb les colles participants.