Actualitat
Comparteix: twitter facebook

DIADA DEL BOUS DE LA BISBAL - 15/06/2019

Els Xicots descarreguen el segon 4 de 8 de l’any a la Bisbal del Penedès

Amb un pom de dalt renovat, els Xicots fan una passa endavant molt important per consolidar el 4 de 8 i prendre en confiança els propers objectius.

Després de completar amb solvència el primer 4 de 8 del curs, en l’actuació de les Fires de maig, els xicots arribaven, aquest passat dissabte 15 de juny, a la diada d’apadrinament dels Bous de la Bisbal del Penedès amb ganes de confirmar les bones sensacions que ha continuat donant aquest castell en els assajos. Sobretot, pel fet que alguna baixa no va permetre provar-lo a la recent diada del Firal.

La intenció era doncs, fer una actuació amb el carro gros de protagonista acompanyat de dos castells de 7 i mig. Al costat de la colla amfitriona, els Bous de la Bisbal, fillola dels Xicots, i els Nois de la Torre, la colla vermella vilafranquina va atacar a primera ronda el 4 de 7 amb agulla. Dominat en tot moment, amb la lògica obertura del 4 per encabir el pilar de 5, es va carregar i descarregar amb aparent facilitat tot i les dificultats que sempre presenta aquest castell compost.

La segona tanda va ser pel plat fort del dia, el 4 de 8. Un primer peu desmuntat per mides incorrectes va precedir un altre de molt més bones. Això, va ser clau per executar el castell amb tranquil·litat. Només la descarregada va donar cert treball quan alguna rengla va perdre una mica la seva posició inicial. En general , el carro gros es va fer i desfer amb molta eficiència. A valorar molt positivament la lleugeresa de l’estructura i, sobretot, la renovació complerta del pom de dalt. Indubtablement, aquest fet dona ales als de cal Noi Noi de cara a fites més ambicioses.

Amb la satisfacció d’haver assolit el principal i molt important objectiu de la diada, els Xicots en tercera ronda van completar un treballat 5de 7. La excessiva obertura de la torre respecte el tres i també d’alguna rengla del tres, pròpiament, va donar treball afegit, sobretot, a la rengla central, això sí, sense fer perillar el castell excessivament.

La ronda de pilars es va saldar completant un de 5 lleuger que es va sovintejant enguany amb bons resultats.

Les dos colles que compartien plaça amb els Xicots de Vilafranca van fer una actuació de castells de 6. Els Bous de la Bisbal van descarregar la torre de 6, el 4 de 6 amb el pilar, el 5 de 6 i dos pilars de 4 i els Nois de la torre el 3 de 6, el 4 de 6, el 3 de 6 amb agulla, després d’un intent desmuntat, i el pilar de 5.