Actualitat
Comparteix: twitter facebook

DIADA JOAN SOL - 02/06/2019

Els Xicots de Vilafranca fan castells de set i mig

 

Els Xicots de Vilafranca, han passat un cap de setmana ple d’activitats. Començaven dissabte a la tarda, amb la Pluja d’Anxanetes, en el que la canalla, tant de la colla com la que s’hi va presentar, s’ho va passar molt bé, en una gimcana organitzada per l’equip de canalla dels Xicots.

Diumenge hi havia la diada del Firal, Memorial a Joan Sol, la que com en els últims anys, va començar amb matinades pel voltant del local social de la colla, i que acabaria amb els participants, esmorzant a la plaça Milà i Fontanals, esperant el que seria una diada amb 6 colles participants.

Així doncs, a les 12h en punt, començava la matinal castellera amb les 6 colles alçant els seus pilars en recolzament als 9 antifeixistes encausats de Vilafranca, i sorprenentment a les 14h la diada ja estava finalitzada. Tal com s’ha dit, va ser molt àgil, amb el compromís d’actuar 2 colles a l’hora per ronda, dinàmica que en tot moment es va respectar per les colles participants.

Per part de la colla local, es va iniciar la diada amb el 4d7a, un castell que ja es va dur a plaça per la diada de Fires, i que es va realitzar amb serenor. En segona ronda es va optar pel 4d7, castell que va permetre rodar el pom de dalt, i donar-li confiança a una canalla renovada. Per finalitzar, els Xicots van realitzar el 3r 5d7 de la temporada. Els Xicots van finalitzar amb el pilar de 5, que presentava estrena al pis de segons.

Les altres 5 colles que van actuar, van ser els castellers de Castelldefels, els Nois de La Torre, els Castellers de Sant Feliu, els Castellers de la Sagrada Familia, i la Colla Jove de Sitges, sent els castells més destacats, el 5d7 dels de La Sagrada Familia, i el 4d7a dels de Sitges.    

La setmana vinent, el diumenge dia 9 de juny, els Xicots organitzen juntament amb Esportiu Penedès la 9a. edició de la Cursa d’Orientació Lluís Barrera. Encara estant obertes les inscripcions que també es podran fer el mateix dia de la cursa, fins esgotar les places. Hi ha la versió de cursa llarga, i la de cursa infantil/familiar.