Actualitat
Comparteix: twitter facebook

5è HOMENATGE HEROÏNES ANÒNIMES CARME ALOMÀ - 10/03/2019

Vicenta Layunta rep l’Homenatge a les Heroïnes Anònimes dels Xicots de Vilafranca

Per primera vegada s’alcen 3 castells de 7 de dones

 

Els Xicots de Vilafranca van homenatjar ahir migdia la penedesenca Vicenta Layunta i Sellés, en la cinquena edició de l'Homenatge Carme Alomà, en el marc del Dia Internacional de les Dones. Va ser un acte emotiu, que va comptar amb una breu introducció de la història del consum de drogues a l’estat Espanyol, seguida d’una part més acadèmica, amb una conferència al voltant de la dona en l’abordatge de les addiccions a càrrec de Maite Tudela, psicòloga de la Fundación Salud y Comunidad.

 

La trajectòria de voluntariat en presons i ajuda a familiars de toxicòmans va quedar reflectida en diferents talls de programes on la senyora Layunta havia participat per reinvindicar que les institucions no sempre proporcionen l’ajuda necessària. I per finalitzar, es van poder sentir els agraïments de mestres, periodistes, familiars, amistats i persones a les que havia ajudat amb l’Associació de Familiars de Toxicòmans del Penedès.

 

Un cop entregat el premi i descoberta la placa homenatge de mans del president dels Xicots, Xavi Llenas, i de la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Montse Arroyo, Vicenta Layunta va agrair als Xicots la iniciativa de “fer aquest homenatge a persones en vida perquè això anima a ser valents. Sigueu molt valents Xicots i Xicotes de Vilafranca”.

 

Pel que fa als parlaments, el President dels Xicots, Xavi Llenas, va avançar que en la propera reunió de junta hi haurà la proposta de fer un canvi de nom a la colla perquè aquest no sigui tant masculinitzat.

 

La celebració va acabar amb l’actuació de les castelleres dels Xicots de Vilafranca i dels Castellers de Barcelona. La diada es va iniciar amb dos pilars de 4. L’actuació va ser de castells de 6: 4 de 6 amb agulla, 4 de 6 i 3 de 6 amb agulla per part dels Xicots; i castells de 7: 3 de 7, 5 de 7 i 4 de 7 per part dels Castellers de Barcelona, que per primera vegada a la història en el món casteller han alçat 3 castells de 7 femenins. Van acabar la diada quatre pilars de 4 amb mocadors commemoratius del Dia de la Dona.

 

L’homenatge a les Heroïnes Anònimes és una iniciativa dels Xicots de Vilafranca al voltant del 8 de març, amb l’objectiu de dedicar una jornada de reconeixement a la presència de la dona en el món casteller, i alhora a les persones i iniciatives en favor de l’equitat i la igualtat de drets. L’organització, un any més, ha comptat amb la col·laboració del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Inici de temporada dels Xicots

Divendres 15 de març els Xicots organitzen el primer concert d’inici de temporada al finalitzar l’assaig, al local social Cal Noi-Noi. I diumenge 17 comença la temporada a Pacs, diada compartida amb Castellers de Vilafranca i Castellers de Mediona.