Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots tanquem temporada a Altafulla - 04/11/2018

La festa major de Sant Martí d’Altafulla ha posat punt i final a la temporada castellera dels Xicots de Vilafranca, com ja va essent una tradició. La colla, que ha actuat com és habitual al costat dels castellers locals i dels Xiquets de Tarragona, ha completat una actuació de 7, amb 3 de 7, 4 de 7 i 4 de 7 amb l’agulla, que ha quedat en carregat.

La diada d’avui ha permès que alguns membres de la colla que no ho fan habitualment pugessin als castells, amb l’estrena d’un segon inclosa. Els dos primers castells vermells no han presentat dificultats i s’han descarregat amb solvència. El 4 de 7 amb l’agulla semblava que seguiria la mateixa tònica, però el pilar ha cedit quan ja baixava. Finalment, els Xicots han clos l’actuació amb dos pilars de 4.

D’aquesta manera, els vilafranquins tanquen la temporada com a colla de 8, amb el 3 de 8 com a màxim castell assolit. En total, han descarregat onze d’aquestes estructures, mentre que el segon castell de més nivell ha estat el 4 de 8, amb onze de descarregats i un de carregat. La colla ha intentat aquesta temporada revalidar el nivell de 9 pisos conquerit els darrers tres anys, amb un intent de 3 de 9 amb folre i un intent de 4 de 9 amb folre que no han reeixit. El dissabte 17 de novembre els Xicots celebraran el sopar de final de temporada.