Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Un any més actuem a la diada de dones de Bellprat - 14/10/2018

Els Xicots de Vilafranca van actuar divendres passat a Bellprat, el municipi de l’Anoia on cada any des de 2010 se celebra una diada castellera femenina, en memòria de la primera alcaldessa elegida democràticament, Natividad Yarza. Les xicotes hi van descarregar el 3 de 6 amb agulla, el 4 de 6 amb agulla i hi van carregar el 5 de 6, a banda d’alçar dos pilars de 4 finals, amb tots els troncs íntegrament formats per dones. També hi van prendre part la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Mollet.

A banda de la vessant feminista i commemorativa, la diada és una oportunitat per a moltes castelleres de guanyar experiència en el tronc o fins i tot d’ocupar llocs a la pinya que no desenvolupen habitualment. Així mateix, un grup de membres de la colla van arribar a Bellprat a peu, després de caminar durant la nit des de Vilafranca. La festa dedicada a Natividad Yarza va comptar amb l’apadrinament de Teresa Forcades, metgessa, teòloga i monja benedictina.

D’altra banda, els Xicots han participat aquest dimarts a la tarda a Vilafranca a la concentració per reclamar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats preventivament des de fa un any. La propera actuació dels Xicots serà aquest diumenge, 21 d’octubre, a la festa major d’Alcover, mentre que la setmana següent, el dissabte 27 d’octubre, la colla celebrarà la diada del Roser.