Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Quarts al Concurs de Tarragona - 07/10/2018

Els Xicots de Vilafranca han quedat en quarta posició a la jornada de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona. Els vilafranquins no han pogut assolir el 4 de 9 amb folre, en el qual havien centrat l’objectiu les darreres setmanes, i s’han hagut de conformar amb una clàssica de 8 (amb 4 de 8 carregat), que els ha situat com la quarta colla de la jornada.

Els vermells han començat la seva actuació complint el programa previst: un 3 de 8 descarregat, que els garantia pujar els primers punts al marcador particular. En segona ronda ha vingut el repte de la jornada, afrontar un castell inèdit enguany per als Xicots, el 4 de 9 amb folre. Des de feia setmanes, la colla havia focalitzat l’atenció en aquest castell, i de fet l’intent de la Tarraco Arena Plaça no ha fet justícia als darrers assaigs. L’estructura s’ha trencat quan començaven a pujar el pis de sisens.

A continuació ha vingut un moment complicat per l’equip tècnic, per avaluar la situació i decidir el castell de la tercera ronda. Finalment, s’ha optat per assegurar un segon castell, la torre de 7, i valorar després l’opció de repetir el 4 de 9 amb folre. Amb el cansament ja acumulat, en aquell moment la colla ha decidit aparcar els 9 pisos i tirar el 4 de 8. El carro gros ha pujat obert de mides, i tot i que semblava que es podria defensar, ha acabat caient en la descarregada.

Després d’aquesta jornada llarga i intensa, els Xicots tenen els dies justos per recuperar forces i tornar a assaig dimecres. La colla té la propera actuació aquest divendres, 12 d’octubre, per participar a la IX Diada de castelleres de Bellprat, Memorial Nativitat Yarza, on les vermelles no han fallat cap any. Hi seran també la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Mollet.

A partir d’aquí, la temporada entra a la recta final. El 21 d’octubre els de Cal Noi-Noi tornen a la festa major d’Alcover, i el 27, celebraran la diada de la colla, la diada del Roser. Com cada any, el curs casteller dels Xicots es tancarà a Altafulla, per la diada de Sant Martí, el 4 de novembre.