Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots es queden amb la clàssica de 8 - 02/09/2018

Els Xicots de Vilafranca han tancat aquest dissabte la seva participació de la Festa Major, després de les diades castelleres dels dies 29 i 31 d’agost, processons, cercaviles i l’actuació de la Festa Major dels Petits. La colla no ha pogut celebrar la consecució dels 9 pisos, tot i que ho va intentar, en la diada de vigília de Sant Fèlix.

L’actuació de Festa Major del 29 d’agost és per als vilafranquins de la camisa vermella un dels moments més importants i esperats del calendari, en què es vol portar el màxim a la plaça més castellera. Amb aquest plantejament, van iniciar l’actuació muntant i desmuntant dues vegades el peu del 3 de 9 amb folre, un castell que no que havien portat a plaça des del Concurs de Tarragona de 2016. En passar ronda, el cap de colla va apostar tot seguit pel 4 de 8, que va ser el vuitè de la temporada i que va aportar confiança.

En tercera ronda els Xicots ho van tornar a provar i aquesta vegada va ser un intent vàlid, però va cedir més aviat de l’esperat, quan començava a entrar el pis de sisens. En aquest punt, la colla va deixar de banda aquest castell, amb la idea de treballar-hi més intensament perquè sigui una realitat pel Concurs de Tarragona. Un 3 de 8, treballat però solvent, i una torre de 7 segura, van completar la cinquena clàssica de 8 dels Xicots aquest curs. A la ronda de pilars, van alçar un vano de 5.

En la diada de Sant Ramon, el 31 d’agost, l’objectiu de la colla era portar a terme una exhibició plàcida, en què tinguessin l’oportunitat de pujar bona part dels castellers de tronc. Amb el format d’actuació a l’antiga, els Xicots van descarregar la torre de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, a més a més de pilar de 5, i van acabar amb un pilar al balcó, al qual va pujar tota la canalla.

D’altra banda, la canalla de la colla va fer un molt bon paper dissabte, a l’actuació de la Festa Major dels Petits. Liderats per les caps de colla Azahara i Txell, la cap de canalla Ruth i la presidenta Lucía, els Xicots van descarregar el 5 de 5 net, el 3 de 5 amb agulla net i 4 de 5 amb agulla net. Havien fet dos pilars de 2 i un de 3 d’entrada a plaça i van finalitzar amb un pilar de 4. L’actuació, com cada any, va comptar amb un castell de germanor entre les tres colles vilafranquines, en aquest cas un 4 de 5 net. La diada va ser un èxit una vegada més, en què tot el planter casteller de la vila va poder gaudir del seu moment a plaça.