Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Recta final per preparar la Festa Major de Vilafranca - 20/08/2018

Els Xicots encaren una setmana clau per preparar la Festa Major de Vilafranca. El treball d’assaig i les dues actuacions previstes el proper cap de setmana, determinaran els castells que aniran a plaça a la diada del 29 d’agost. Així ho ha manifestat aquesta tarda el cap de colla, Quico Murillo, en l’acte de sorteig per a l’ordre d’actuació de les diades castelleres de la Festa Major. Els de Cal Noi-Noi obriran plaça a la diada de vigília, tal com ha escollit Quico Murillo.

En aquest "camí" cap al 29 d’agost, els vermells tenen l’oportunitat de consolidar l’estructura dels troncs i els peus dels seus castells, amb dos assaigs importants, dimecres i divendres, i amb les dues últimes actuacions abans de la festa grossa vilafranquina. Dissabte a la tarda celebraran, a les 18 h a la plaça de Milà i Fontanals, la diada prèvia de Festa Major, amb la colla fillola dels Bous de la Bisbal. Aquesta diada instaurada els darrers anys, pren el caràcter d’assaig final i permet incrementar la confiança de la colla en els castells de Festa Major. D’altra banda, diumenge a la tarda els Xicots podran acabar de polir la feina a l’actuació de la festa major de Sitges, a les 18.30 h a la plaça de l’Ajuntament.

La colla ve d’un cap de setmana amb doble actuació, a l’Arboç i a Castellbisbal, en què ha realitzat castells de 7 i mig. Baixes imprevistes en el tronc van obligar a rebaixar les previsions de portar castells de 8. Diumenge al migdia, a la diada de pre-festa major de l’Arboç, els Xicots van obrir plaça amb un intent de carro gros que es va haver de desmuntar. Finalment van saldar l’actuació amb 5 de 7, 4 de 7 i 4 de 7 amb agulla, amb els quals es va aprofitar per rodar poms de dalt nous. A la tarda a Castellbisbal, els Xicots van completar 3 de 7, 4 de 7 amb agulla i 4 de 7. Ambdues actuacions es van tancar amb pilar de 5 i dos pilars de 4 posteriors.

18è aniversari de Cal Noi-Noi

L’ambient festamajorenc a Cal Noi-Noi començarà ja divendres, amb la tradicional festa de l’aniversari del local. A la tarda, a partir de les 17 h, els infants seran els protagonistes i es podran divertir i refrescar amb inflables aquàtics a la plaça de Milà i Fontanals. Tot seguit, a les 20 h, tindrà lloc l’assaig setmanal de canalla, mentre que a les 22 h s’iniciarà l’assaig general, que en aquesta ocasió es realitzarà a l’aire lliure, a la plaça. A mitjanit hi haurà música per ballar amb Disco Làser Show Sonanta.

Per la Festa Major de Vilafranca, els Xicots actuaran, com és habitual, els dies 29 i 31 d’agost, mentre que l’1 de setembre se celebrarà la diada castellera de la Festa Major dels petits. L’ordre d’actuació el dia 29 serà Xicots, Castellers i Jove de Vilafranca, mentre que el 31, la diada és a l’antiga. L’1 de setembre la canalla vermella també obrirà plaça, tal com s’ha determinat en el sorteig d’aquesta tarda, seguida de Jove i Verds.