Actualitat
Comparteix: twitter facebook

La segona clàssica de 8 dels Xicots, a Castelldefels - 15/08/2018

Els Xicots de Vilafranca han tornat de les vacances amb força i aquesta tarda s'han anotat una molt bona actuació a Castelldefels, la clàssica de 8. Es tracta de la segona de la temporada, just després que completessin la primera a principis d'agost, a la diada de Màrtirs Street. Amb l'actuació d'avui, els Xicots mantenen el ritme de castells de 8 marcat aquest estiu.

Així, el primer castell vermell d’avui, el 3 de 8, ha estat el cinquè del curs. La construcció, amb una execució un pèl lenta però sense patir, ha significat un bon començament per als Xicots. A continuació ha estat el torn del 4 de 8, també el cinquè d’enguany, el qual ha pujat més aviat obert, però s'ha pogut defensar sense perdre les mides. Assolida la part a priori més difícil, en tercera ronda els de Cal Noi-Noi han alçat la torre de 7 i l’han descarregat amb solidesa.

Un vano de 5 ha tancat la participació, un any més, dels Xicots de Vilafranca a la festa major de Castelldefels, on han compartit plaça amb la colla local, els Nois de la Torre i els Castellers de l'Alt Maresme.

De camí al 29

En els propers dies els Xicots posen la directa per arribar a la Festa Major de Vilafranca al màxim de les seves possibilitats. Per això, han impulsat la campanya “I si hi som tots?”, que convoca tots els efectius als assaigs i actuacions que guien el camí de la colla fins al 29 d'agost. L'objectiu és reunir suficients camises per portar a plaça el 3 de 9 amb folre.

D’aquí al 29 d’agost resten quatre assaigs i quatre actuacions, dues de les quals tindran lloc aquest diumenge que ve: al migdia, a l'Arboç, en la diada prèvia de festa major, i a la tarda, a Castellbisbal, on els Xicots fa 19 anys que actuen per la seva festa major.