Actualitat
Comparteix: twitter facebook

A Màrtirs Street, la millor actuació - 05/08/2018

Els Xicots han complert les seves intencions a la tradicional diada de Màrtirs Street, aquest dissabte al vespre, organitzada conjuntament amb el veïnat de la plaça de la Vall del Castell i els Castellers de Barcelona. La colla vilafranquina ha realitzat la millor actuació en el que portem de temporada, amb la primera clàssica de 8 de l’any.

Per als de Cal Noi-Noi, la diada de Màrtirs és un moment clau per mesurar les forces en la recta final abans de la Festa Major de Vilafranca, per aquest motiu el plantejament era portar a plaça la millor actuació dins de les possibilitats actuals. D’aquesta manera, aquest dissabte s’han anotat el quart 3 de 8 del curs, així com el quart 4 de 8 i la setena torre de 7, descarregada amb figuereta. Tots tres castells, executats amb solvència, han agafat embranzida les darreres setmanes i es preveu veure’ls més sovint en les properes actuacions. 

L’assoliment de la clàssica suposa un pas més en la progressió dels Xicots, amb l’objectiu d’arribar al 29 d’agost amb opcions d’afrontar reptes superiors. El cap de colla, Quico Murillo, recordava als castellers i castelleres, després de l’actuació de Màrtirs, que resten cinc assaigs vitals per preparar la Festa Major, en els quals cal que hi sigui tothom. El compte enrere començarà el dilluns 13 d’agost, ja que aquesta setmana els vermells se l’agafen de descans per poder afrontar després la resta del mes amb tota l’energia. La propera actuació serà el 15 d’agost a Castelldefels.

La diada de Màrtirs va presentar més dificultats per als Castellers de Barcelona, que van tancar l’actuació amb el 5 de 8 i el 3 de 8, després d’haver desmuntat un intent de 3 de 9 amb folre i un de torre de 8 amb folre. Tot i així, l’ambient festiu no va faltar a la plaça de la Vall del Castell. El sopar a la fresca, amb 350 persones, i la música amb el discjòquei Jordi Vilella, de la sala 1876, van tancar una celebració que ja havia començat a la tarda amb una traca, gimcana, xocolatada i zumba amb Ona Calaf.