Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots estrenen el 3 de 8 i per partida doble - 23/07/2018

Els Xicots estrenen el 3 de 8 i per partida doble

 

Els Xicots de Vilafranca han descarregat, per fi, el 3 de 8 aquesta temporada. S'ha fet pregar, però finalment ha arribat, i quan ho ha fet ha estat per partida doble, ja que diumenge el van descarregar en dues ocasions, al migdia a Esplugues de Llobregat i a la tarda a Sant Vicenç dels Horts. El “Tourmalet” particular de cada any dels vermells d'aquest cap de setmana del mes de juliol s'ha saldat, doncs, amb un bagatge molt positiu.

 

Els de Cal Noi-Noi encetaven el cap de setmana actuant dissabte a la tarda/vespre a la festa major de Masquefa. Una diada de festa major que els servia com a darrer assaig pels castells que pensaven dur a plaça l'endemà ja que hi va fer la mateixa actuació que a Esplugues, però amb un pis menys: Hi van fer el pilar de 4 d'entrada a plaça, el 3 de 7, el 4  de 7, el 5 de 6 i dos pilars de 4; tots els castells van presentar estructures lleugeres.

 

La diada forta del cap de setmana era diumenge al migdia a Esplugues. L'intent de 3 de 8 s'havia anat endarrerint a fi d'acabar-lo d'afinar. A la Granada l'intent va quedar al calaix perquè encara no presentava totes les garanties de ser descarregat, i els vilafranquins van preferir donar-li més temps d'assaig abans de portar-lo a plaça. A Esplugues, però, el cap de colla Quico Murillo va creure que malgrat les moltes novetats de tronc que presenta, ja estava prou madur, i va ser valent en obrir plaça precisament amb el 3 de 8. Inicialment en van desmuntar un peu per mala quadratura, però a la segona el van arriar amunt i va tenir una execució perfecta tant en la carregada com en la descarregada. Els Xicots acabaven de fer un pas important en la seva progressió aquesta temporada. En segona ronda, van completar el tercer 4 de 8 de la temporada, que de mica en mica va agafant velocitat de creuer i que ja es torna a veure amb regularitat a les places. Van acabar la diada amb el castell més “senzill” però més treballat de la diada, el 5 de 7, per acabar amb pilar de 5.

 

A la mateixa plaça, els Castellers d'Esplugues bastien el 5 de 7, el 3 de 7 aixecat per sota, el 4 de 7 amb agulla i el vano de 5, i els Bordegassos de Vilanova el 4 de 7, 4 de 7 amb agulla, 3 de 7 i pilar de 5. Totes tres colles havien arrencat amb el pilar de 4 caminant.

 

I a la tarda, els Xicots acabaven la seva marató castellera del cap de setmana a Sant Vicenç dels Horts, on encara tindrien forces de tornar a plantar el 3 de 8, segon del dia, segon de la temporada i número 100 que descarreguen en les últimes set temporada. Un 3 de 8 que aquest cop van haver de treballar més durant la descarregada, però que al cap i a la fi es van fer seu. Els altres dos castells van ser el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, per acabar amb pilar de 5 i tres pilars de 4.

 

Els Carallots de Sant Vicenç hi van completar el 4 de 7 amb agulla, 3 de 7, 4 de 7 i vano de 5 i els Castellers de Terrassa el 3 de 7, la torre de 7, el 4 de 7 i el vano de 5, havent començat les tres colles amb el pilar de 4 caminant.

 

La propera actuació serà diumenge que ve al migdia a la festa major de Salt, on podrien tornar-hi a portar almenys algun castell de vuit.