Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots descarreguen el 4 de 8 a la Granada - 08/07/2018

Els Xicots de Vilafranca s’han anotat aquest dissabte a la tarda el segon 4 de 8 de la temporada, a la diada castellera de la festa major de la Granada del Penedès. Amb aquest castell, sumat a la torre de 7 i el 5 de 7, la colla ha completat la millor actuació en el que portem d’any.

La diada festamajorenca ha tingut una prèvia emotiva, el moment de descoberta de la placa commemorativa del primer 4 de 9 amb folre descarregat a la Granada, fa just un any, a càrrec dels Xicots. L’acte institucional ha estat presidit per l’alcalde i regidors de l’Ajuntament de la Granada, i ha comptat amb la presència de la majoria de presidents i caps de colla dels 36 anys d’història dels Xicots, entre ells els fundadors, Lluís i Fèlix Hill. La placa es pot veure a la façana de la Casa de la Vila.

Pel que fa pròpiament a l’actuació, el primer castell portat a plaça pels Xicots ha estat la torre de 7, la cinquena del curs, executada amb seguretat. A continuació, ha estat el torn del carro gros, un castell completat amb solidesa i agilitat. Finalment, el tercer castell ha estat un solvent 5 de 7, que ha anat seguit del vano de 5.

La festa major de la Granada, que per als Xicots és diada local en què actuen com a amfitrions, ha comptat enguany amb les colles castelleres de Sant Cugat i de Sant Pere i Sant Pau. Ambdues formacions hi han portat el 3 i el 4 de 8 i, en el cas dels tarragonins, acompanyats del pilar de 6.

Passada la diada de la Granada, els Xicots encaren el segon tram de temporada amb la mirada fixada en Màrtirs Street, el 4 d’agost. Per això, la colla anima a tothom qui vulgui fer castells a assistir als assaigs, els dimecres i els divendres a les 21 i a les 22 h, respectivament. La propera actuació dels de Cal Noi-Noi serà aquest dissabte a les 18 h al Serrallo de Tarragona.