Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots volen estrenar la clàssica de 8 a la Granada - 03/07/2018

Els Xicots de Vilafranca oferiran aquest dissabte a la Granada del Penedès el màxim de les seves possibilitats a aquestes alçades de la temporada. Tal com ha apuntat aquest dilluns el cap de colla Quico Murillo, la idea és estrenar-hi el 3 de 8 i ajuntar-lo amb el 4 de 8 i la torre de 7. Els vermells viuen aquesta diada castellera com un punt d’inflexió, que ha de marcar l’inici de l’etapa més intensa de l’any. Per a l’equip tècnic, “la Granada ha de ser un revulsiu de cara a Màrtirs”.

Quico Murillo explicava les intencions dels Xicots aquest dilluns al vespre a l’Ajuntament de la Granada, en el marc d’un acte institucional per efectuar el sorteig d’actuació, presidit per l’alcalde del municipi, Diego Díez de los Ríos, i el regidor de Cultura, Joan Amat. A banda del co-cap de colla vilafranquí, hi van ser els dels Castellers de Sant Cugat, Toni Serra i Èric Bellmunt, i el dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, David Lobo. El sorteig va ser dirigit pel cronista casteller Josep Torreño, comptant amb l’anxaneta dels Xicots, la Txell, com a mà innocent.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau obriran la diada, a elecció del seu cap de colla; els Xicots actuaran segons i els “Gausacs” ho faran en tercer torn. Pel que fa al programa de cada formació, els tarragonins preveuen aprofitar el seu bon estat de forma per portar el 3 i el 4 de 8, i no descarten completar la clàssica de 8. La colla està treballant en el pilar de 6, amb renovació de canalla, però no es preveu que arribi a temps per aquest dissabte. Per altra banda, els vallesans vénen de la seva festa major, en què han carregat el 3 de 9 amb folre. Tot i que voldrien venir a la Granada amb la torre de 8 amb folre, fins passats els assaigs d’aquesta setmana no ho acabaran de determinar. Els castells que sí tenen clars per dissabte, són el 3 i el 4 de 8.

L’Ajuntament de la Granada homenatjarà els Xicots amb una placa commemorativa del primer 4 de 9 amb folre assolit al municipi, tal com van anunciar ahir l’alcalde i el regidor de Cultura. El poble penedesenc va recuperar la diada castellera el 2016, en “una aposta per donar a conèixer la festa major de la Granada”, va recordar Joan Amat. En la mateixa línia, l’alcalde Díez de los Ríos va valorar el nivell aportat per les colles en aquests anys, “aconseguint que la plaça de la Granada es vagi consolidant en el calendari casteller”.

Actuació a Sant Pere i Sant Pau

Precisament els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau ja han compartit plaça aquest cap de setmana passat, a la diada de les festes del barri tarragoní. Els vilafranquins hi van completar la quarta torre de 7 del curs, que van acompanyar del 4 de 7 amb l’agulla i d’un 3 de 7 lleuger de tronc, que esperen fer un pis més alt el proper dissabte 7 de juliol.

La diada de la festa major de la Granada tindrà lloc davant l’Ajuntament a les 18 h. Mitja hora abans se celebrarà l’acte de descoberta de la placa dedicada als Xicots. La colla anima tota l’afecció a participar als assaigs d’aquesta setmana, dimecres a les 21 h i divendres a les 22 h, per poder donar #CanyaAlaGranada.

Els Xicots de Vilafranca oferiran aquest dissabte a la Granada del Penedès el màxim de les seves possibilitats a aquestes alçades de la temporada. Tal com ha apuntat aquest dilluns el cap de colla Quico Murillo, la idea és estrenar-hi el 3 de 8 i ajuntar-lo amb el 4 de 8 i la torre de 7. Els vermells viuen aquesta diada castellera com un punt d’inflexió, que ha de marcar l’inici de l’etapa més intensa de l’any. Per a l’equip tècnic, la Granada ha de ser un revulsiu de cara a Màrtirs”.

Quico Murillo explicava les intencions dels Xicots aquest dilluns al vespre a l’Ajuntament de la Granada, en el marc d’un acte institucional per efectuar el sorteig d’actuació, presidit per l’alcalde del municipi, Diego Díez de los Ríos, i el regidor de Cultura, Joan Amat. A banda del co-cap de colla vilafranquí, hi van ser els dels Castellers de Sant Cugat, Toni Serra i Èric Bellmunt, i el dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, David Lobo. El sorteig va ser dirigit pel cronista casteller Josep Torreño, comptant amb l’anxaneta dels Xicots, la Txell, com a mà innocent.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau obriran la diada, a elecció del seu cap de colla; els Xicots actuaran segons i els “Gausacs” ho faran en tercer torn. Pel que fa al programa de cada formació, els tarragonins preveuen aprofitar el seu bon estat de forma per portar el 3 i el 4 de 8, i no descarten completar la clàssica de 8. La colla està treballant en el pilar de 6, amb renovació de canalla, però no es preveu que arribi a temps per aquest dissabte. Per altra banda, els vallesans vénen de la seva festa major, en què han carregat el 3 de 9 amb folre. Tot i que voldrien venir a la Granada amb la torre de 8 amb folre, fins passats els assaigs d’aquesta setmana no ho acabaran de determinar. Els castells que sí tenen clars per dissabte, són el 3 i el 4 de 8.

L’Ajuntament de la Granada homenatjarà els Xicots amb una placa commemorativa del primer 4 de 9 amb folre assolit al municipi, tal com van anunciar ahir l’alcalde i el regidor de Cultura. El poble penedesenc va recuperar la diada castellera el 2016, en “una aposta per donar a conèixer la festa major de la Granada”, va recordar Joan Amat. En la mateixa línia, l’alcalde Díez de los Ríos va valorar el nivell aportat per les colles en aquests anys, “aconseguint que la plaça de la Granada es vagi consolidant en el calendari casteller”.

Actuació a Sant Pere i Sant Pau

Precisament els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau ja han compartit plaça aquest cap de setmana passat, a la diada de les festes del barri tarragoní. Els vilafranquins hi van completar la quarta torre de 7 del curs, que van acompanyar del 4 de 7 amb l’agulla i d’un 3 de 7 lleuger de tronc, que esperen fer un pis més alt el proper dissabte 7 de juliol.

La diada de la festa major de la Granada tindrà lloc davant l’Ajuntament a les 18 h. Mitja hora abans se celebrarà l’acte de descoberta de la placa dedicada als Xicots. La colla anima tota l’afecció a participar als assaigs d’aquesta setmana, dimecres a les 21 h i divendres a les 22 h, per poder donar #CanyaAlaGranada.