Actualitat
Comparteix: twitter facebook

#CanyaAlaGranada: preparem el retorn a la Granada - 27/06/2018

Els Xicots de Vilafranca emprenen una campanya per preparar l’actuació a la festa major de la Granada del Penedès, que ha esdevingut una de les diades més rellevants en el primer terç del calendari de la colla. Els vermells hi prendran part com a amfitrions i comptaran, com a colles convidades, amb els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En els dies previs, els Xicots orientaran els assaigs, i també l’actuació d’aquest dissabte a Tarragona, envers la cita del 7 de juliol.

Amb el lema #CanyaAlaGranada, la colla anima els castellers i castelleres a fer pinya per preparar conjuntament la millor actuació possible. Tot i que els caps de colla, Quim Mestre i Quico Murillo, no han concretat encara els objectius de la diada, és clar que es tracta d’una ocasió per oferir el màxim possible a aquestes alçades de temporada, tal com ja han fet els Xicots els darrers anys.

La diada de la Granada és considerada estratègica per l’equip tècnic, ja que marca l’inici del període més intens de la temporada, en què el ritme s’incrementa progressivament per arribar en plena forma a la Festa Major de Vilafranca. Dilluns que ve, 2 de juliol a les 21 h, tindrà lloc a l’Ajuntament de la Granada la presentació de la diada, amb participació dels caps de les tres colles.

Durant l’acte s’espera que Quim Mestre i Quico Murillo avancin una previsió dels castells a realitzar per part dels Xicots, alhora que es realitzarà el sorteig d’actuació, amb conducció dels cronistes castellers Pep Ribes i Josep Torreño. Es comptarà amb la presència de l’alcalde de la Granada, Diego Díez de los Ríos, i del tinent d’Alcaldia i regidor de Cultura, Joan Amat.

Pel que fa a l’agenda prèvia a la Granada, els Xicots actuen dissabte a les 18 h a la diada del local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. D’altra banda, la colla anima tothom qui vulgui fer castells a assistir als assaigs dels dimecres, a les 21 h, i els divendres, a les 22 h. Els assaigs de la setmana que ve, que seran especials per preparar l’actuació de la Granada, acabaran divendres amb una refrescant “festa tutty frutty”, on s’oferirà síndria i meló per a tothom.