Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots descarreguen la segona torre de 7, en una remullada diada del Firal - 03/06/2018

Els Xicots de Vilafranca han celebrat, malgrat la pluja, la diada del Firal-Memorial Joan Sol, que la colla dedica cada any a un dels seus fundadors. L’actuació, que havia de tenir lloc a la plaça de Milà i Fontanals, s’ha realitzat a cobert, al local d’assaig de Cal Noi-Noi, amb les colles convidades, els Minyons de l’Arboç, els Castellers d’Altafulla i els Castellers de Castelldefels.

El trasllat de l’actuació ha impedit que la colla vilafranquina portés a plaça el seu segon castell de 8. Tot i així, els Xicots han aixecat castells de 7 i mig, destacant la consecució de la segona torre de 7 de la temporada, la qual s’ha executat amb seguretat. En segona ronda, la colla vermella ha completat un sòlid 5 de 7, i per acabar, el 4 de 7 amb agulla. Al torn de pilars, han alçat el pilar de 5.

La diada en memòria de Joan Sol ja ha començat a les 9 del matí amb matinades, que han anat fins a la plaça Doctor Bonet. Pel camí, la colla ha dedicat pilars davant el domicili de Lluís Hill, fundador dels Xicots junt amb el seu germà Fèlix i Joan Sol. Després, ja la plaça de Milà i Fontanals, s’ha organitzat una botifarrada popular per agafar forces. La pròxima actuació dels de Cal Noi-Noi serà el diumenge 17 de juny a la Bisbal del Penedès.