Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Primer 4 de 8 de la temporada - 20/05/2018

Els Xicots de Vilafranca han complert l’objectiu d’anotar-se el primer castell de 8 de la temporada a la diada de les Fires de Maig. En una diada àgil, amb la participació de les tres colles vilafranquines, els de la camisa vermella han sortit satisfets de la primera actuació a la plaça de la Vila d’enguany. A banda del 4 de 8, també han descarregat la primera torre de 7 de l’any.

La torre ha estat el castell d’obertura per als Xicots i s’ha completat amb una execució pràcticament perfecta, amb molta seguretat, tot i ser la primera. Amb aquest bon inici, la colla ha encarat el seu gran objectiu, avui tocava fer el primer castell de 8. I així ha estat, amb un carro gros que ha tingut bones mides des de l’inici i que ha mostrat solidesa. En tercera ronda els vermells han descarregat el 4 de 7 amb l’agulla i han tancat l’actuació amb un pilar de 5 i quatre de 4 simultanis.

Un cop finalitzada l’actuació, el tàndem de caps de colla, Quim Mestre i Quico Murillo, han valorat molt positivament el treball realitzat per la colla fins ara. Tal com ja van manifestar al principi de temporada, la seva intenció és avançar progressivament, sense presses i consolidant cada pas. En aquesta línia, consideren que ara “cal continuar treballant en la mateixa línia i consolidar els castells de 8”.

La pròxima cita castellera dels Xicots serà d’aquí a dues setmanes, el diumenge 3 de juny al migdia, a la diada del Firal-Memorial Joan Sol. Aquesta diada, dedicada a un dels fundadors de la colla, tindrà lloc a la plaça de Milà i Fontanals, davant el local social Cal Noi-Noi. L’actuació comptarà amb els Castellers de Castelldefels i els Minyons de l’Arboç com a colles convidades. Els Xicots animen tota l’afecció a assistir als assaigs, els dimecres a les 21 h i els divendres a les 22 h, i a participar en la consecució dels futurs reptes de la colla.