Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Actuació de 7 dels Xicots a Can Jorba - 15/04/2018

Els Xicots de Vilafranca han passat la jornada de diumenge a Barcelona, primer per participar a la multitudinària manifestació per la llibertat dels presos polítics, organitzada per l’Espai Democràcia i Convivència; després, a la tarda, han actuat a la diada de Can Jorba, al Portal de l’Àngel, juntament amb els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sant Cugat i els Minyons de Terrassa.

A Can Jorba, la colla vilafranquina hi ha portat castells de 7, amb la finalitat d’anar preparant els troncs de cara a posar-hi un pis més. El primer castell ha estat el 3 de 7, lleuger dels pisos inferiors, mentre que a continuació han completat el 4 de 7 amb agulla. En tercera ronda, la colla ha descarregat el 4 de 7. Un pilar de 5 i dos posteriors de 4 han tancat l’actuació.

La tradicional diada de Can Jorba, que commemora els concursos que s’hi van celebrar a mitjans dels anys 60, havia estat prevista inicialment al matí, però l’organització de la manifestació va fer canviar-ne l’horari. Tot i comptar amb quatre colles, s’ha desenvolupat amb agilitat i davant un públic nombrós.

Els Xicots celebraran diumenge que ve la diada d’inici a Vilafranca, que en aquesta ocasió tindrà lloc al parc de Sant Julià, a les 11.30 h, amb la colla Jove de Barcelona com a convidada. Com sempre, la colla anima tothom a assistir als assaigs, els dimecres a les 21 h i els divendres a les 22 h.

D’altra banda, els Xicots organitzen dissabte a la tarda la tercera edició de l’activitat infantil “Pluja d’enxanetes”, una gimcana d’activitats i jocs relacionats amb el món dels castells, per a infants d’entre 6 i 12 anys. És obert a totes les nenes i els nens, només cal inscriure’s a secretaria@xicotsvilafranca.cat, o bé al mateix local Cal Noi-Noi a les 16.30 h.