Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Serafins són protagonistes - 24/03/2018

 

Un acte festiu va servir dissabte per donar la benvinguda a la figura del Serafín, el ninot de falla que els Xicots de Vilafranca van utilitzar durant tot l’any passat com a símbol del seu 35è aniversari.

Serafín Rodríguez, membre dels Xicots i de Mas Albornà, va ser el protagonista d’un acte que es va convertir en una autèntica festa, amb la participació d’una representació de la colla, de la Fundació i de l’Ajuntament de les Cabanyes. Durant la benvinguda hi va haver moments molt emotius, com el pilar de tres que va parar el mateix Serafín o les paraules que li van adreçar des de la Fundació la responsable del servei d’Habitatge, Sílvia Almirall; l’alcalde de les Cabanyes, Agustí Vallverdú, i la presidenta dels Xicots, Esther Vicente.

L’any 2017 la colla castellera va decidir que una de les iniciatives per commemorar el seu 35è aniversari seria la construcció d’un ninot a manera de falla amb la imatge del Serafín Rodríguez.

Durant tot l’any, la figura va passar per diferents espais de Vilafranca on va estar un temps exposada: la capella de Sant Joan,  l’Escorxador, l’Hospital Comarcal, la residència Ricard Fortuny, la biblioteca i el Complex Aquàtic. Al mateix temps, els Xicots van impulsar una votació popular per tal de decidir si el ninot de falla del Serafín havia de ser indultat o no. Finalment, per àmplia majoria, els votants van decidir que la figura se salvava de la crema.

Un any després, els Xicots han tancat el cercle i aquest acte de lliurament ha permès que el ninot amb la imatge del Serafín  quedi definitivament instal·lat en un espai tan emblemàtic de Mas Albornà com és el Mas de les Cabanyes.