Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots prioritzen ampliar la base aquesta temporada - 22/03/2018

El cap de colla Quico Murillo i la presidenta, Esther Vicente, van presentar aquest dilluns els objectius de la temporada dels Xicots de Vilafranca. Les intencions, va explicar Murillo, passen sobretot per treballar en el creixement de la colla, intentar avançar pas a pas i relaxar-se en la persecució dels castells de 9, que arribaran si tot va bé. Per això, enguany la temporada no s’orienta cap a la consecució dels 9 pisos, sinó a créixer per la base i establir uns bons fonaments.

El tàndem de caps de colla, Quim Mestre i Quico Murillo, preveu apostar per les estructures horitzontals. D’aquesta manera, es pretén consolidar la colla en tota la gamma de castells de 8, i alhora preparar tècnicament un elevat nombre de castellers, tant de tronc com de pinya. Assolits aquests objectius, arribarà el moment de plantejar-se un pis més.

El calendari del 2018 es divideix en tres etapes. La primera, tindrà el punt àlgid per la Festa Major de la Granada, el 7 de juliol, on els Xicots tornaran a actuar com a amfitrions. Aquest període comença, com ja és tradició, a Altafulla, el proper 8 d’abril, i compta amb diades habituals, com la del Firal-Memorial Joan Sol, el 3 de juny, o la dels Bous de la Bisbal, el 17 de juny.

En la segona etapa, que comprèn juliol i agost, s’actuarà al Serrallo, Esplugues de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Salt, per arribar a totes a Màrtirs Street, el 4 d’agost. Tot seguit, l’agost anirà guanyant en intensitat, passant per Castelldefels, l’Arboç, Castellbisbal i Sitges, per preparar la Festa Major de Vilafranca, punt culminant d’aquest segon tram de temporada. Finalment, la darrera fase es dedicarà a preparar un octubre decisiu, que comença amb el Concurs de Tarragona i acaba amb la diada del Roser. Diades com la d’Emili Miró, el 16 de setembre a Terrassa, o la de Santa Tecla de Sitges, seran algunes de les claus per arribar a l’octubre en bona forma.

Un equip tècnic molt renovat treballarà coordinadament per assolir els objectius. L’equip de canalla està format per cinc persones, amb la missió d’ampliar el pom de dalt. Una de les responsables, Jenni Jiménez, va explicar que es promouran tallers i activitats per animar els nens i nenes a fer castells, la primera de les quals serà la reedició de l’activitat “Pluja d’enxanetes”, el 21 d’abril. Pel que fa al peu, s’aprofitaran les innovacions tecnològiques per optimitzar la tasca de l’equip de pinyes. Tal com va explicar Gerard Ametllé, la incorporació de l’eina Pinyes.cat en els assaigs permetrà ser més àgils i per tant poder realitzar més proves.

Activitats socials

Com a entitat arrelada a la vila, els Xicots promouen diverses activitats socials durant l’any. La presidenta, Esther Vicente, en va mencionar algunes, com la consolidada Cursa d’Orientació Lluís Barrera, que s’organitza conjuntament amb el club Esportiu Penedès i que tindrà lloc el 13 de maig. D’altra banda, es repeteix l’organització de les festes de Màrtirs Street, amb activitats infantils i sopar popular, juntament amb els Castellers de Barcelona i l’Associació Màrtirs Street.

Una novetat d’enguany és la creació d’una caminada solidària, el 27 de maig, que enguany anirà en benefici de l’associació Ampert. Igualment, per als amants de l’excursionisme, l’11 d’octubre es repetirà la caminada nocturna fins a Bellprat, on l’endemà té lloc la tradicional diada de dones dedicada a Natividad Yarza.   

D’altra banda, el 28 de juliol tindrà lloc la 4a Festa del Bestiar a la plaça del Firal, mentre que el 24 d’agost se celebrarà la festa d’aniversari de Cal Noi-Noi, amb inflables i berenar per a la mainada, assaig general de Festa Major, i música amb DJ per acabar la nit.