Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Brillant actuació de les castelleres dels Xicots a Bellprat - 13/10/2017

Els Xicots de Vilafranca han actuat aquest dijous a Bellprat, el municipi de l’Anoia on cada any des de 2010 se celebra una diada castellera femenina, en memòria de la primera alcaldessa elegida democràticament, Natividad Yarza. Hi han ofert la millor actuació amb els troncs dels castells executats per dones, amb el 4 de 7, 3 de 7, 7 de 6, pilar de 5 i dos pilars de 4 finals. També han pres part a la diada la Colla Joves Xiquets de Valls, amb 3 i 4 de 6 i 3 de 6 amb agulla.

Les xicotes han mostrat solvència amb els castells, que han estat alhora una oportunitat per a moltes castelleres de guanyar experiència en el tronc o fins i tot d’ocupar llocs a la pinya que no desenvolupen habitualment. Un dels moments de més expectació ha estat l’execució del pilar de 5, femení des de baixos fins a l’anxaneta, i que s’ha pogut completar sense excessives dificultats.

Els Xicots de Vilafranca tornen a actuar aquest diumenge al migdia, a la festa major d’Alcover.