Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots es plantegen el 4d8a aquest final de temporada - 04/10/2017

Els Xicots de Vilafranca han explicat en roda de premsa els seus plans per la recta final de temporada. És el que han anomenat “Octubre vermell”, un calendari de quatre sortides fins a arribar a la diada del Roser, el 28 d’octubre, amb les condicions per fer la millor actuació de la història de la colla. Per aquest últim tram, la colla preveu revalidar el 4 de 9 amb folre, però el cap de colla, Gabi Cot, no descarta portar a plaça també el 4 de 8 amb l’agulla, un castell que potser es podria veure ja aquest diumenge a Tarragona.

I és que la propera actuació dels Xicots és el primer plat fort de l’ “Octubre vermell”.  Serà en el marc de la diada de final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, acompanyats també dels Xiquets de Tarragona. Gabi Cot ha deixat clar que l’opció del 4 de 8 amb l’agulla “està supeditada a l’evolució dels últims assaigs”, però ha manifestat la seva confiança en el castell.

La següent cita castellera serà a Bellprat, el 12 d’octubre, en la diada de dones castelleres dedicada a Natividad Yarza, a la qual la colla vermella assisteix cada any i on es preveu fer la millor actuació femenina, segons la sotscap de colla, Tamara González. Vindran tot seguir la diada de festa major d’Alcover, el 15 d’octubre, i la dels Picapolls de la Gavarresa, que tindrà lloc el 21 d’octubre a Oristà. Així s’arribarà a la diada de la colla, la diada del Roser, per a la qual s’estan ultimant detalls.

El moment del país

Els Xicots han percebut els darrers dies que la situació política que es viu actualment a Catalunya afecta també en el funcionament normal de la colla i les dinàmiques d’assaig. Per això, el vicepresident Enric Pagès ha fet una crida a l’assistència en els assaigs i actuacions, ja que els castells són la millor manera de mostrar un país unit, “que fem pinya tots junts”. Així mateix, el cap de colla, Gabi Cot, ha rebutjat en nom de la colla la violència policial que es va viure en la jornada de l’1 d’octubre, alhora que ha expressat la solidaritat amb les persones que en van ser víctimes i ha celebrat el comportament de la ciutadania en les massives manifestacions al carrer d’ahir.

Finalment, s’ha donat a conèixer també l’acord dels Xicots de Vilafranca amb el centre d’escalada La Bauma, per tal de facilitar que els castellers i castelleres puguin fer-hi sessions de reforç.