Actualitat
Comparteix: twitter facebook

4 de 8 dels Xicots en la diada del 35è aniversari - 18/09/2017

 

Els Xicots de Vilafranca s’han agafat amb calma el retorn a l’activitat després del descans posterior a la Festa Major. Aquest dissabte, a la diada del 35è aniversari, els de la camisa vermella hi han descarregat el carro gros com a màxim castell, una construcció que permet mantenir el treball en l’estructura de 4. Amb cinc colles a la plaça de la Constitució, l’actuació ha comptat també amb la Colla Jove de Castellers de Sitges, els Castellers d’Altafulla, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Castellers de les Gavarres.  

El 4 de 8 ha estat el primer castell dels Xicots. Amb una estrena al pis de segons, la construcció ha pujat amb agilitat i s’ha completat amb solvència. Ha estat el 17è de la temporada. A continuació els vilafranquins han descarregat la torre de 7 i després el 4 de 7 amb l’agulla, ambdós castells executats sense dificultats. Els vermells s’han acomiadat de la plaça amb vano de 5.

La festa del 35è aniversari ha continuat després de la diada castellera a la plaça de la Vila, amb sopar popular i música. En primer lloc, el grup de grallers Els Vinardells han fet ballar els assistents amb un concert de gralles, mentre que a continuació ha estat el torn dels ebrencs Xeic!. La nit ha acabat amb música del DG Capi.

Amb aquesta diada els Xicots obren el darrer tram de la temporada, amb cites interessants cada setmana. La propera serà el cap de setmana que ve, diumenge, a la diada de Santa Tecla de Sitges. Com és habitual, la colla de Cal Noi-Noi assajarà dilluns, dimecres i divendres al vespre.