Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Torre de 8 amb folre a Castelldefels - 15/08/2017

Els Xicots de Vilafranca han descarregat aquest dimarts a la tarda la torre de 8 amb folre, la quarta de la temporada, en la diada de festa major de Castelldefels. Per als vilafranquins aquesta és una actuació clàssica del mes d’agost i una bona oportunitat per provar construccions, a dues setmanes de la Festa Major de Vilafranca.

Els de la camisa vermella, que han actuat juntament amb els Castellers de Castelldefels i els Vailets de l’Empordà, han obert l’actuació amb el 4 de 8. El castell ha mantingut en tot moment molt bones mides, demostrant domini en aquesta estructura. La torre folrada ha estat el segon castell; si bé ha pujat amb agilitat, en la descarregada s’ha hagut de defensar, sobretot en els pisos inferiors, però s’ha completat. En tercera ronda s’ha optat pel 7 de 7, amb la idea de rodar aquesta construcció de cara a posar-hi un pis més per Festa Major. La colla ha completat l’actuació amb un vano de 5.

Aquest cap de setmana ja s’havia pogut veure un altre 7 de 7 dels Xicots, diumenge a Malgrat de Mar. A l’Alt Maresme els vilafranquins hi van oferir també el 4 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, mentre que dissabte, al Festiuet de Valls, també van fer actuació de 7, carregant la torre i completant el 3 i el 4 de 7.

La colla assaja aquesta setmana dijous i divendres, a les 21 i les 22 h, respectivament. Diumenge els Xicots tenen doble actuació, primer a l’Arboç, en la diada prèvia de la seva festa major. A la tarda es desplaçaran a Castellbisbal, una plaça on han actuat en totes les diades de festa major, des de fa 18 anys.