Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Tripleta de 8 a Màrtirs Street - 06/08/2017

Els Xicots de Vilafranca s’han retrobat amb el 3 de 8 i la torre de 8 amb folre, aquest dissabte a la diada de Màrtirs Street. No ha estat possible veure-hi castell de 9 vilafranquí, però l’actuació té lectures molt positives per la colla, venint de dues ensopegades consecutives amb l’estructura del 3 i un intent desmuntat de la torre, fa quinze dies. Amb voluntat d’assegurar cada pas, doncs, ahir es van desmuntar dos peus de 4 de 9 amb folre, però en no obtenir la quadratura perfecta es va optar per no precipitar-se. Vilafranca haurà d’esperar a la Festa Major per veure castell de 9 dels Xicots enguany.

Per al cap de colla, Gabi Cot, la valoració de l’actuació és molt positiva: “hem complert objectius i sobretot hem recuperat sensacions!”. El primer castell vilafranquí, la torre de 8 amb folre, presentava canvis al pis de segons. La construcció va pujar amb certs moviments, però en fer l’aleta es va estabilitzar i es va completar sense complicacions. Era la tercera torre folrada de la temporada.

Superada aquesta primera prova, la colla va voler abordar el 4 de 9 amb folre. Es va muntar el peu dues vegades, però en cap de les dues l’equip tècnic va trobar les mides aconseguides durant la setmana a assaig. Aquest fet, sumat a novetats obligades en l’alineació de segons i terços respecte del que es va descarregar a la Granada, van fer decidir posposar aquest castell.

En aquest punt els Xicots van optar pel 3 de 8, que ahir tenia una significació especial. Efectivament, l’execució del castell va ser perfecta i permetia recuperar la confiança en aquesta important construcció, el pare dels castells. El darrer castell vermell va ser el 4 de 8, assolint així la segona tripleta de 8 dels Xicots aquesta temporada.

L’altra colla de la diada, els Castellers de Barcelona, van fer una magnífica actuació, recuperant la seva tripleta màgica. La colla barcelonina, que manté una relació especial amb Màrtirs Street, va ser co-amfitriona i coorganitzadora de la jornada d’ahir, juntament amb els Xicots i l’associació veïnal de la Vall del Castell. Durant tota la tarda hi va haver activitats a la plaça; després de la diada castellera, la festa va acabar amb sopar a la fresca i música amb el DJ Patata.

Agost intens

El calendari dels Xicots de Vilafranca serà un no parar fins a la Festa Major. Aquest dissabte, 12 d’agost, actuaran al Festiuet de Valls, mentre que diumenge a la tarda seran a la festa major de Malgrat de Mar. El 15 d’agost, un any més, els espera Castelldefels, mentre que el diumenge dia 20 tindran doble actuació, al migdia a l’Arboç i a la tarda a Castellbisbal. “Un agost intens per arribar al 100% a la Festa Major”, apunta Gabi Cot. El 26 d’agost els Xicots celebraran la diada prèvia de Festa Major, que serà un gran assaig final per al 29 d’agost.