Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Verkami per al llibre “Un Xicot de Vilafranca. 35 converses castelleres” - 09/03/2017

Els Xicots de Vilafranca han impulsat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per finançar part de l’edició del llibre “Un Xicot de Vilafranca. 35 converses castelleres”. La publicació s’emmarca en la celebració del 35è aniversari de la colla i es presentarà el 18 d’abril a Cal Noi-Noi.

“Un Xicot de Vilafranca. 35 converses castelleres” recull els 35 articles més llegits del bloc que porta el mateix nom, administrat per l'ex-president de la colla Xavier Llenas, però el que el fa original és la col·laboració de 35 persones del fet casteller que "repliquen" cada un d'aquests articles amb diverses opinions. S’hi troben, per exemple, opinions sobre el Concurs de Castells, la diada de Sant Fèlix o la pluralitat castellera a Vilafranca, entre d’altres.

Participació de 40 persones del món casteller

Entre les col·laboracions hi ha membres de colles com la Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa, els Castellers de Terrassa, els Castellers de Barcelona, els Castellers de Mallorca o la Jove de Sitges, entre d’altres, i diversos periodistes i historiadors del fet casteller. Per mencionar-ne alguns:

  • L'historiador del fet casteller, Pere Ferrando, debatent sobre Sant Fèlix i la participació de les colles locals.
  • El periodista de món casteller, Josep Torreño, conversant sobre La Paeria de Lleida.
  • El graller i pregoner de la Festa Major de 2006, Lluís Bullit, amb una visió grallera del Concurs de Castells.
  • L'ex-mossèn de Vilafranca, actualment a Molins de Rei, Xavier Aymerich, compartint records castellers.
  • Des de la revista “Castells” i la Colla Jove de Sitges, Santi Terraza, al voltant del debat sobre la mida de les colles.
  • Un històric bloguer del fet casteller, el conegut com a "Tete", dels Castellers de Barcelona, Òscar Montserrat, reflexionant al voltant de Màrtirs Street, emblemàtica diada nocturna vilafranquina.

Així mateix, hi participen castellers històrics i amb gran experiència de diverses colles i, com no, un bon grapat de xicots i xicotes de Vilafranca, que aporten el seu punt de vista al voltant dels darrers 6 anys de vida de la colla, destacant l'actual presidenta, Esther Vicente, l'actual cap de colla, Gabi Molero, i la cap de colla dels darrers històrics 5 anys, Aina Mallol.

El pròleg és a càrrec del periodista casteller Pep Ribes i de Daniel Garcia Peris, emprenedor a internet i impulsor de la Penedesfera. Tots dos fan una introducció des de la doble vessant del món casteller, i del món bloguer.

Micromecenatge

L’objectiu de la campanya de micromecenatge és recollir 1.500 euros fins al 29 de març, que es destinaran a sufragar una part de les despeses de l’edició i la impressió dels primers 500 llibres. Les persones que hi participin poden optar a diferents recompenses en funció de la seva aportació. Les condicions es poden trobar a la pàgina oberta a Verkami: http://vkm.is/unxicotdevilafranca.

El llibre es presentarà al públic el dimarts 18 d’abril a les 20 h al local social dels Xicots de Vilafranca, Cal Noi-Noi.