Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Primer 4 de 9 amb folre carregat!!! - 29/10/2016

Poc millor s’havia previst el guió de la diada del Roser 2016. Els Xicots de Vilafranca van assolir el seu primer 4 de 9 amb folre, van descarregar finalment el 5 de 8 i van executar una sòlida torre de 8 amb folre, la novena de la temporada, que va posar un final feliç a la diada de la colla. L’únic “però” va ser no descarregar el castell de 9 quan ja semblava que només restaven uns segons per completar-lo, però es va demostrar que és a l’abast i obre un ventall de somnis per la temporada que ve.

A més a més, l’actuació d’ahir va ser la millor de l’historial dels Xicots, per davant de la de Festa Major de Vilafranca, amb torre de 8 amb folre, 3 de 9 amb folre i 4 de 8, i fins i tot que la del Concurs de Tarragona, la millor fins ara, amb 3 de 9 amb folre i 5 de 8 carregats i torre de 8 amb folre. L’alegria dels Xicots, doncs, era ben manifesta a la plaça de la Vila.

La cap de colla, Aina Mallol, va planificar la diada del Roser començant per l’objectiu més elevat. Les últimes setmanes els Xicots havien dipositat confiança i il·lusió en el 4 de 9 amb folre, assaig rere assaig. I és que, amb 25 carros grossos descarregats, l’estructura comptava amb un notable bagatge a nivell de tronc. Després de desmuntar un peu, el castell va anar amunt. Tot i alguns moviments, es va coronar i va defensar-se fins que ja havia sortit tot el pom de dalt, quan ja semblava que descarregar-lo era possible. Amb tot, la caiguda poc traumàtica va permetre a la colla celebrar l’estrena d’aquest gran castell i sabent que completar-lo no queda lluny.

El segon objectiu de la jornada no era menys important per als Xicots: calia descarregar el 5 de 8 aquesta temporada. I va ser possible, no sense haver-s’ho de treballar de valent. El castell va pujar amb agilitat i després de la segona aleta va començar a mostrar una notable pèrdua de formes. La descarregada va ser èpica, amb el tronc desfigurat, però va fer visible la voluntat de la colla de lluitar al màxim perquè aquest 5 de 8, el tercer del curs, es completés del tot.

Tot i els motius d’alegria, la colla era conscient que calia reunir tot l’esforç per acabar una diada del Roser rodona. La torre de 8 amb folre va ser el tercer castell vilafranquí, una torre lleugera i solvent, la novena, una xifra rècord per als Xicots. L’actuació es va cloure amb un pilar de 5 i quatre de 4.

Els Xicots de Vilafranca van comptar amb magnífics companys de plaça, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sabadell, que van realitzar grans actuacions. Per part dels vermells, 5 de 8, 3 de 9 amb folre, 4 de 8 amb l’agulla i pilar de 7 amb folre carregat. La colla verda va anotar-se la clàssica de 8. La celebració de la diada dels Xicots va continuar a Cal Noi-Noi, amb presència de les tres colles.

Arribant ja al final de temporada, els Xicots actuaran diumenge que ve a Altafulla, en una diada on ja fa anys que hi són presents. Després restarà tan sols una diada més, a Caldes de Malavella, el 19 de novembre, i la col·laboració amb la Marató de TV3 l’endemà, dia 20.