Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Nova tripleta de 8, la sisena de l'any - 24/10/2016

Una setmana abans de la diada del Roser, els Xicots de Vilafranca han portat a Reus una nova tripleta de 8. Ha estat la sisena de la temporada, la quarta fora de la vila. L’actuació de dissabte a la tarda a la diada dels Xiquets de Reus va permetre a la colla vilafranquina principalment practicar la torre de 8 folrada, que no completaven des del Concurs, així com fer rodatge dels troncs del 3 i el 4 de 8.

L’actuació per part dels vermells va començar amb el 3 de 8, una estructura molt consolidada que aquesta temporada han descarregat en 26 ocasions. En segona ronda va ser el torn del 4 de 8, lleuger en els pisos inferiors, pensant en la possibilitat de folrar-lo aviat. El repte més gran es va reservar per a la tercera ronda, una torre que es va haver de treballar força a nivell de folre, però que es va completar sense perillar. L’actuació es va acabar amb vano de 5.

La torre de 8 amb folre completada a Reus és la vuitena dels Xicots enguany, de manera que aquesta temporada ja compten deu castells folrats, pendents encara del que pugui succeir a la diada de la colla aquest dissabte. Sigui com sigui aquesta dada suposa un rècord per als de Cal Noi-Noi, el qual s’ha pogut assolir en paral·lel amb un increment progressiu de base social de la colla i intensiu treball d’assaig.

A la diada del Roser a la plaça de la Vila de Vilafranca hi seran tres colles: Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell i Xicots de Vilafranca. Repetint la proposta de l’any passat, serà una diada de tarda, a partir de les 18 h. Els Xicots estan preparant aquests dies el 3 i el 4 de 9 folrats, el 5 de 8 i la torre de 8 folrada. En funció dels assaigs d’aquesta setmana, es decidirà quins van a plaça.

Com sempre, des dels Xicots s’anima tota l’afecció castellera a acompanyar la colla per preparar aquests grans castells de la millor manera possible, tot assistint a assaig divendres a les 22 h.