Actualitat
Comparteix: twitter facebook

A Alcover, 3 i 4 de 8 - 16/10/2016

Actuació positiva avui diumenge a Alcover, en què els Xicots de Vilafranca han pogut rodar una setmana més els troncs dels castells que podrien veure un pis més d’aquí a quinze dies, a la diada del Roser, en funció de l’evolució dels assaigs. Amb 3, 4 de 8 i 5 de 7 descarregats, l’actuació ha servit per consolidar la confiança en les estructures, que han mostrat solvència tot i algun canvi obligat.

El castell d’obertura per als Xicots ha estat el 4 de 8, el qual no ha presentat dificultats. Igualment el pare dels castells, en segona ronda, ha mostrat seguretat en l’execució, així com el posterior 5 de 7, d’estructura lleugera. Els Xicots han acabat la diada amb un pilar de 5.

La diada ha estat especial per als Xiquets de Reus, que hi han descarregat el seu primer pilar de 7 amb folre. Els reusencs havien completat prèviament 5 de 8, torre de 8 amb folre i 4 de 8. Pel que fa a la colla amfitriona, els Xiquets d’Alcover, han completat 3 de 6 amb agulla, 5 de 6 i torre de 6.

Els Xicots de Vilafranca s’apropen d’aquesta manera a la diada de la colla, la diada del Roser, que tindrà lloc el 29 d’octubre a les 18.30 h a la plaça de la Vila, amb els Castellers de Barcelona i els de Sabadell com a colles convidades. Fins llavors la colla té encara una parada destacable, a la diada dels Xiquets de Reus, dissabte que ve a la tarda. Mentrestant, els Xicots animen com sempre tota l’afecció castellera a assistir als assaigs, els dilluns, dimecres i divendres, per preparar els castells de la millor manera possible.