Actualitat
Comparteix: twitter facebook

3 i 4 de 8 a la Fira Mediterrània de Manresa - 08/10/2016

Els Xicots de Vilafranca han actuat aquest dissabte a Manresa, en el marc de la Fira Mediterrània. Passat el Concurs de Tarragona, aquesta actuació ha significat l’inici del tram final de temporada, que tindrà com a moment àlgid la diada del Roser, el 29 d’octubre.

A la capital del Bages els de la camisa vermella van obrir plaça amb un 4 de 8 de postal, un dels millors de l’any. A continuació, el 3 de 8 es va poder completar amb solvència, amb el debut d’un terç nou. El tercer castell va ser un 5 de 7 que no va presentar dificultats, pensat per tenir un pis més. Pel que fa a la colla amfitriona, no va tenir fortuna en la prova de 4 de 8 en segona ronda, que es va desmuntar quan pràcticament estava fet. Van completar torre de 7, 5 de 7 amb l’agulla i 5 de 7.

En les properes setmanes els Xicots buscaran consolidar els troncs dels castells que podrien veure’s a la diada del Roser. Diumenge que ve al migdia la colla actua a Alcover, al costat de la colla local i dels Xiquets de Reus. El cap de setmana següent l’actuació serà precisament a Reus, quan faltaran només vuit dies més per la diada de la colla.

D’altra banda, avui diumenge al migdia els Xicots han celebrat la victòria del Concurs de Tarragona a la plaça de la Vila, on s’ha exposat el trofeu. La festa ha comptat amb activitats infantils i música de DJ, i també amb un punt d’informació sobre la campanya “Xicots, cupula’ns”, dirigida a recollir recursos econòmics per canviar la cúpula del local d’assaig. En una setmana ja s’han obtingut una quarta part dels 4.500 euros que es volen recaptar.