Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Felicitats, xicots i xicotes!!! - 01/10/2016

Els Xicots de Vilafranca hem guanyat per primera vegada el Concurs de Tarragona, en la jornada de dissabte. Ho hem fet segellant la millor actuació del nostre historial: torre de 8 amb folre, 3 de 9 amb folre carregat i 5 de 8 carregat, tres castells que per primer cop hem unit en una diada. Amb la suma de 2.270 punts, hem aconseguit el novè lloc en la classificació general del XXVI Concurs de Tarragona.

La jornada del dissabte va tenir més expectació que mai, amb 4.326 persones a les grades, i també més nivell de castells: per primera vegada s’hi van veure castells superiors a la torre de 8 amb folre: dos 3 de 9 amb folre (el nostre carregat i el descarregat pels Xiquets de Hangzou) i tres 5 de 8 (el carregat vilafranquí i els descarregats pels Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat).

Conquerir la victòria no va ser fàcil. La colla xinesa va sorprendre pel seu elevat nivell i va mantenir la pressió sobre els Xicots, obrint amb un impecable 3 de 9 amb folre, continuant amb la torre de 8 folrada i intentant en tercera ronda el 4 de 9 amb folre. També vam estar pendents en tot moment dels Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat, que van fer la mateixa gran actuació: torre de 8 amb folre, 5 de 8 i 7 de 8. Els vallesans van patir una penalització per desmuntar un peu i això els va deixar en quart lloc.

La nostra cap de colla, Aina Mallol, valorava en acabar el concurs el gran esforç realitzat pels Xicots i el gran nivell casteller que s’havia vist a plaça, en què moltes colles havien assolit castells per primera vegada o la seva millor actuació. La satisfacció per haver guanyat el concurs era visible, tot i que sabia que els castells carregats podien anar més enllà: “l’assaig ens ha demostrat que tenim millor els castells del que hem ensenyat avui”, va afirmar. Sobre el 4 de 9 amb folre assajat els darrers dies, va dir, té molts números de veure’s a plaça abans d’acabar l’any.

En la roda de premsa posterior al concurs, a la qual participen les tres colles del podi, Aina Mallol va deixar clara la seva postura sobre el fet que la participació dels Xiquets de Hangzou puntués igual que a la resta de colles. “M’hagués encantat que els Castellers de Sant Cugat fossin ara aquí”, va començar dient. “Entenc que la tasca dels Xiquets de Hangzou té molt de valor i molt de mèrit, però no juguem amb les mateixes regles”, va argumentar. En nom de la colla, Aina Mallol va agrair les múltiples mostres de suport i felicitacions rebudes.