Actualitat
Comparteix: twitter facebook

La Diada marca el retorn a l'activitat castellera dels Xicots - 11/09/2016

Avui, Diada Nacional de Catalunya, els Xicots de Vilafranca han tornat a l'activitat castellera després de la Festa Major. Al matí han actuat a Badalona, mentre que a la tarda a Barcelona han participat a la multitudinària manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

A Badalona la colla vilafranquina ha realitzat el 3 de 8 com a màxim castell, amb algunes noves incorporacions al tronc. Ha estat el 20è d’aquesta temporada i l'han acompanyat amb la torre de 7 i el 5 de 7, a més a més del pilar de 5. La diada ha comptat amb la colla local, Castellers de Badalona (4d7ac, dos id5d7 i 4d7), i Castellers de Sant Vicenç dels Horts (3d7a, 4d7 i 3d7).

A la tarda els Xicots de Vilafranca s'han sumat a la representació del món casteller a la manifestació de la Diada a Barcelona. Ubicats al tram 43, al passeig de Sant Joan a l'alçada de Consell de Cent, els vermells han alçat diversos pilars. D'altra banda, ahir dissabte a la nit la colla ja va iniciar la seva participació en la commemoració de la Diada, alçant un pilar de 5 a la Marxa de torxes de Vilafranca.

Per als Xicots l'Onze de Setembre té una significació especial, ja que és l'aniversari de la colla. Dissabte que ve els de Cal Noi-Noi celebraran els seus 34 anys, amb una actuació a Vilafranca. Serà a les 18.30 h a la plaça de la Constitució, amb la Colla Jove dels Castellers de Sitges i els Castellers d'Altafulla com a colles convidades. 

Així mateix, dijous a la tarda es desplaçaran a Tarragona per realitzar una actuació comercial que tindrà com a escenari l'amfiteatre romà. Aquesta actuació s'afegeix al retorn del ritme habitual d'assaig, dilluns i dimecres a les 21 h i divendres a les 22 h.