Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Una Festa Major històrica - 01/09/2016

La Festa Major de Vilafranca 2016 serà recordada pels Xicots com la que la colla va descarregar per primera vegada el 3 de 9 amb folre de la seva història. Tal com recordava la cap de colla, Aina Mallol, aquest era l’objectiu que s’havien marcat els de Cal Noi-Noi des de l’inici de temporada, per a la diada castellera del 29 d’agost. “Fer-ho realitat ha estat el compliment d’un somni i un premi a tot l’esforç fet en aquesta primera meitat de temporada”, ha afirmat.

Els Xicots havien arribat a la seva Festa Major amb el tronc del 3 consolidat, havent descarregat fins a divuit 3 de 8, el darrer just dos dies abans. Aquest factor donava confiança a la colla, sabent que una de les claus seria doncs poder travar un bon peu. Així a la segona ronda de la diada els vilafranquins de la camisa vermella van primer desmuntar un peu del 3 de 9 amb folre i després van alçar-lo de nou, tot quedant en intent quan ja s’estava desmuntant.

La colla va ajornar l’intent definitiu per a la ronda de repetició, tot plantant-lo girat respecte de l’anterior, amb la rengla d’esquena a l’Ajuntament. Un canvi que va proporcionar més estabilitat a la construcció i que va permetre carregar-lo i descarregar-lo, tot defensant-lo i amb una gran agilitat. L’esclat a la plaça més castellera va ser màxim.  L’actuació es va completar amb una segura torre de 8 amb folre i el 4 de 8, a més a més del pilar de 5: la millor actuació de la història dels Xicots de Vilafranca.

A la diada castellera de Sant Ramon, el 31 d’agost, la colla vermella va descarregar el 3 i el 4 de 8, i el 5 de 7. En el torn dels pilars es va alçar un pilar de 6 que va quedar en intent quan l’anxaneta entrava a fer la motxilla. Amb dos pilars de 4 finals es va cloure una festa major magnífica, amb el primer castell de 9 descarregat i un total de quatre castells de 8.

L'1 de setembre, la jornada festamajorenca ha donat tot el protagonisme a la canalla. La mainada dels Xicots i la dels Castellers de Vilafranca han ofert una gran actuació castellera a les 12 del migdia a la plaça de la Vila. Els nens i nenes dels Xicots han descarregat el 3 de 5 amb agulla, el 4 de 5 amb agulla i la torre de 5, a més a més d’un pilar de 4. L’actuació ha acabat amb un castell de germanor entre les dues colles, un 7 de 5, tot tancant així l’activitat castellera de la Festa Major 2016.