Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Tot a punt per la Festa Major! - 28/08/2016

Per primera vegada els Xicots de Vilafranca celebraven ahir la diada castellera prèvia de Festa Major, emmarcada en els actes del 16è aniversari del seu local social, Cal Noi-Noi. L’experiència va ser positiva, amb els Bous de la Bisbal i els Castellers de Mallorca com a colles convidades.

L’actuació dels Xicots va tenir la finalitat d’assajar les construccions que volen portar a la plaça de la Vila demà dilluns, diada de vigília de la Festa Major de Vilafranca, la diada festamajorenca més important per a la colla vilafranquina, on s’ofereix sempre el màxim nivell possible a l’afecció castellera local.

Així, el castell que va obrir plaça ahir va ser la torre de 7, la qual es va descarregar amb solidesa. En segona ronda van completar el 3 de 8, un castell consolidat a nivell de tronc, el 18è de la temporada. Finalment, es va cloure amb un 5 de 7 i vano de 5 a la ronda de pilars.

La diada va ser especialment celebrada per la colla apadrinada dels Xicots, els Bous de la Bisbal, que van realitzar la seva millor actuació. Hi van descarregar el seu segon 3 de 7, el qual van acompanyar del 2 de 6, el 4 de 6 amb agulla i pilar de 5. Pel que fa als visitants mallorquins, van completar 3 de 6, 3 de 6 amb agulla i 4 de 6, tot tancant amb pilar de 4.

La plaça de Milà i Fontanals va ser el centre d’activitats tot el dia. Al matí la plaça es va omplir d’infants per saltar i remullar-se en els inflables aquàtics que s’havien instal·lat, una activitat que va anar seguida del vermut electrònic amb el DJ R3. Juntament amb l’assaig popular celebrat divendres a la plaça de Jaume I, tot plegat ha començat a fer ambient de festa major, que ja compta enrere els minuts per esclatar.