Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots fan la tercera td8f i carreguen el pilar de 6 a l’Arboç - 21/08/2016

Els Xicots de Vilafranca han realitzat avui a l’Arboç la millor actuació de la temporada, sumant a la tripleta de 8 el pilar de 6 carregat. La d’avui ha estat la tercera tripleta d’enguany, totes realitzades en tres setmanes consecutives. La jornada ha comptat encara amb un altre castell de 8 pisos, el 3 de 8. Ha estat aquesta tarda a Castellbisbal i s’ha acompanyat de la torre i el 5 de 7. En resum, un intens cap de setmana casteller a vuit dies de la Festa Major de Vilafranca, amb l’objectiu de preparar al màxim les construccions i arribar al 29 d’agost amb la millor forma possible.

A l’Arboç la colla vilafranquina ha obert plaça amb un esvelt 3 de 8, mostrant una vegada més la solidesa assolida en aquest castell. A continuació han optat pel màxim castell de la jornada, la torre de 8 amb folre, que ja van portar fora de casa fa una setmana a Castelldefels. Amb un tronc molt segur, avui la torre ha patit més problemes de peu que en les dues anteriors, però s’ha pogut completar sense patir. En tercera ronda, els vermells han descarregat el dissetè 4 de 8 de la temporada.

L’actuació no havia acabat, els Xicots havien previst tirar el pilar de 6, que s’ha enlairat amb bona factura fins a l’entrada de l’anxaneta, moment en què ha començat a brandar força, i s’ha acabat trencant just després de coronar-se. Provar de descarregar aquest espadat serà un repte més de cara a la Festa Major, ja que enguany de moment els Xicots s’han hagut de conformar amb carregar-lo en dues ocasions. Per acabar han alçat també dos pilars de 4.

A la tarda els de Cal Noi-Noi han estat a la festa major de Castellbisbal, una plaça clàssica per a la colla vilafranquina. Ha estat una oportunitat per plantar un nou 3 de 8, el dissetè de la temporada. D’aquesta manera, els Xicots arriben a les portes de la més típica amb 38 castells de 8 completats, una xifra rècord a aquestes alçades del calendari. A continuació han realitzat la torre de 7 i després el 5 de 7, i han acabat amb pilar de 5, tot completant una actuació que per la Festa Major voldrà tenir un pis més.

Assaigs especials i aniversari de Cal Noi-Noi 

Els Xicots de Vilafranca encaren ara la recta final vers la Festa Major; aquesta setmana hi haurà assaigs especials el dimarts 23 d’agost a les 21 h i el dijous 25 d’agost a les 21.30 h. Així mateix, ja en el marc dels actes festamajorencs, el divendres 26 se celebrarà assaig popular a la plaça de Jaume I, a les 21.30 h. Els Xicots animen tota l’afecció castellera a assistir als assaigs aquesta setmana, per preparar de la millor manera totes les construccions previstes.

Dissabte 27 d’agost la colla celebrarà el 16è aniversari del local social Cal Noi-Noi, que comptarà amb diada castellera prèvia a la Festa Major, entre d’altres actes, tots a la plaça de Milà i Fontanals. La celebració començarà al matí amb inflables aquàtics per als infants, a les 11 h. Al migdia tindrà lloc un “vermut electrònic” amb el DJ R3 i ja a la tarda, a les 18.30 h, se celebrarà l’actuació castellera, en què els Castellers de Mallorca i els Bous de la Bisbal seran les colles convidades dels Xicots. La festa d’aniversari acabarà diumenge, amb un concurs de paelles a partir de les 11 h.